Tranzacție - Delta Electronics din Taiwan cumpără și afacerile din România ale TB&C

Tranzacție - Delta Electronics din Taiwan cumpără și afacerile din România ale TB&C
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 19 iun 2023
Furnizorul de componente electronice și soluții pentru energie Delta Electronics, cu sediul în Taiwan, a semnat un acord de achiziție a TB&C Group, furnizor german de componente pentru automobile, cu activități de producție în România. Prețul tranzacției se ridică la 142 de milioane de euro, relevă datele analizate de Profit.ro.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

În România, unde are o unitate de producție la Arad, TB&C avea anul trecut circa 180 de angajați și afaceri de 8,44 milioane lei.
 
Delta este de asemenea prezentă în România prin Delta Energy Systems SRL. 
O parte din zborurile care ar trebui să ajungă în Brașov sunt deviate spre București, Sibiu și Târgu Mureș. ROMATSA nu are suficienți controlori de trafic aerian care să lucreze în ture CITEȘTE ȘI O parte din zborurile care ar trebui să ajungă în Brașov sunt deviate spre București, Sibiu și Târgu Mureș. ROMATSA nu are suficienți controlori de trafic aerian care să lucreze în ture

Delta se așteaptă ca achiziția TB&C să îi consolideze portofoliul de afaceri în domeniul vehiculelor electrice (EV). Tranzacția va spori capacitățile Delta în domeniul sistemelor de gestionare a bateriilor pentru EV prin integrarea tehnologiilor TB&C cu liniile de produse de componente auto ale Delta.

Achiziția va genera, de asemenea, sinergii substanțiale prin valorificarea resurselor de cercetare și dezvoltare și de producție ale ambelor companii pentru a accelera expansiunea globală a afacerilor Delta în domeniul EV.
 
"Anticipăm ca dezvoltarea accelerată a pieței globale de vehicule electrice să ajute afacerea globală a Delta să își atingă obiectivul de creștere de două cifre în următorii cinci ani", a declarat Cheng Ping, CEO al Delta.
 
După încheierea tranzacției, echipa de conducere executivă a TB&C va rămâne în funcție.
 
Cu sediul în Germania, TB&C  are unități de producție în Mexic și România. 
viewscnt
Afla mai multe despre
tb&c
delta ellectronics
tranzactie