Sony și Honda Motor au convenit formarea unei companii mixte pentru a vinde automobile electrice din 2025

Sony și Honda Motor au convenit formarea unei companii mixte pentru a vinde automobile electrice din 2025
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 iun 2022

Companiile japoneze Sony și Honda Motor au convenit să formeze o companie mixtă deținută în părți egale, care va începe să vândă mașini electrice din 2025, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Honda, la fel ca rivalul mai mare Toyota Motor, a trecut mai lent la vehicule electrice (EV) decât restul producătorilor auto mondiali și este sub presiunea investitorilor să producă mașini fără emisii de carbon și echipate cu tehnologii mai noi, cum ar fi caracteristici de conducere autonomă, scrie News.ro.

Cele două fabrici de autoturisme din România mențin producția la un nivel ridicat, cu o medie lunară care egalează recordul din 2019 CITEȘTE ȘI Cele două fabrici de autoturisme din România mențin producția la un nivel ridicat, cu o medie lunară care egalează recordul din 2019

Producătorul auto, care oferă un singur vehicul electric, Honda e, a declarat că intenționează să lanseze 30 de modele de vehicule electrice și să producă aproximativ 2 milioane de vehicule electrice anual până în 2030.

La compania mixtă, anunțată pentru prima dată în martie și numită Sony Honda Mobility, Honda își va aduce experiența în construirea și vânzarea de mașini, iar Sony contribui cu software și tehnologii, au spus companiile.

Fiecare companie va investi 5 miliarde de yeni (37,52 milioane USD) în această companie.

Yasuhide Mizuno, un director executiv al Honda, va fi președinte și CEO al companiei mixte, iar Izumi Kawanishi, vicepreședinte executiv la Sony, va fi președinte și director de operațiuni.

Honda, producător de modele populare precum Accord și Civic, se confruntă cu marjele strânse, deoarece costurile materiilor prime au crescut și o criză globală a cipurilor dăunează producției.

La începutul acestui an, compania a declarat că va dezvolta o serie de vehicule electrice la prețuri mai mici, împreună cu General Motors, bazate pe o nouă platformă comună, extinzând planurile ca GM să înceapă construirea a două SUV-uri electrice pentru Honda începând cu 2024.

viewscnt
Afla mai multe despre
sony
honda motor
automobile electrice