Spark numește un nou Country Manager în România

Spark numește un nou Country Manager în România

Cristian Prichea

Profit.ro
Profit.ro
scris 22 aug 2022
Compania de carsharing Spark îl numește pe Cristian Prichea în funcția de Country Manager pentru România.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Cu o experiență de 15 ani în vânzări și dezvoltarea afacerilor, Cristian Prichea și-a construit o carieră în sectorul auto, după ce și-a petrecut ultimii 12 ani în cadrul Ford Motor Company, în diverse poziții de marketing și vânzări. În 2015, a fost numit director de vânzări la Ford România, iar un an mai târziu a fost promovat în cadrul Departamentului de Coordonare a Vânzărilor Europene Ford, în cadrul Ford Europe. Începând cu anul 2019, Cristian Prichea a preluat conducerea Ford National Sales Company, fiind primul Managing Director din România și coordonând dezvoltarea strategică a Ford și a dealerilor săi naționali. 
La începutul acestui an, Spark a anunțat că a semnat un acord cu GEM Global Yield LLC SCS, un grup privat de investiții alternative cu sediul în Luxemburg, pentru un angajament de capital de 30 de milioane de euro. În cadrul acordului, GEM se angajează să ofere SPARK o facilitate de subscriere de acțiuni în valoare de până la 30 de milioane de euro pe o perioadă de 36 de luni, după listarea publică a acțiunilor SPARK Technologies. Veniturile obținute din această finanțare vor fi utilizate pentru intrarea pe noi piețe din UE, pentru extinderea masivă a bazei de clienți și a flotei SPARK și pentru dezvoltarea continuă a sistemelor software patentate.
 
Spark este o firmă lituaniană de car sharing cu activități în mai multe orașe din Europa, ca Sofia, Plovdiv, București sau Vilnius.

Compania lituaniană a fost fondată de Nerijus Dagilis în 2016, în Lituania. În 2017, compania a intrat și pe piața din Bulgaria, unde a făcut un parteneriat cu o companie locală ce instalează stații de încărcare, Eldrive.

Pe piața din România, Spark este prezentă din 2019. În august 2020, compania a anunțat un parteneriat cu Renault.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
spark
cristian prichea
masini electrice