Start pentru o nouă autostradă în România

Start pentru o nouă autostradă în România
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 apr 2024

Guvernul a aprobat indicatorii pentru Autostrada Pașcani - Suceava, obiectiv de infrastructură ce traversează județele Iași, Botoșani și Suceava, în valoare totală de 9 miliarde de lei, informează Ministerul Transporturilor și Infrastructurii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

"Prin realizarea acestei investiții se asigură o cale de comunicație modernă realizând conexiunea între Autostrada A7 de la București la Pașcani cu implicații în dezvoltarea regională a zonei, în fluidizarea traficului, creșterea siguranței utilizatorilor, micșorarea timpilor de parcurs, scăderea poluării la toate nivelurile în zonele tranzitate în prezent", menționează MTI.

VIDEO Lucrări pentru deszăpezirea Transalpinei CITEȘTE ȘI VIDEO Lucrări pentru deszăpezirea Transalpinei

Obiectivul se identifică și este localizat pe rețeaua primară TEN- T Core, în cadrul Master Planului General de Transport/Planul Investițional.

"Autostrada Pașcani - Suceava'' este amplasată pe raza județelor Iași, Suceava și Botoșani și va asigura legătura între tronsoanele Bacău - Pașcani (în execuție) și Suceava - Siret (în proiectare) ale Autostrăzii A7. Autostrada Pașcani - Suceava va contribui la dezvoltarea conexiunilor rutiere existente în zona Municipiilor Suceava și Pașcani și la conectivitatea la rețeaua europeană de transport TEN-T.

VIDEO Italienii care vor să fie primii pe Autostrada Moldovei, cu sute de muncitori, au instalat deja grinda cu numărul 100 CITEȘTE ȘI VIDEO Italienii care vor să fie primii pe Autostrada Moldovei, cu sute de muncitori, au instalat deja grinda cu numărul 100

"Au fost proiectate un număr de 72 de pasaje, poduri, viaducte și 5 noduri rutiere: Nod Rutier Tătăruși - Heci, Nod Rutier Dolhasca, Nod Rutier Roșcani, Nod Rutier Dumbrăveni și Nod Rutier Aeroport Suceava. Lungimea totală a traseului este de 61,971 km, fiind structurat în 2 loturi. Lotul 1 - km 0+000 - km 33+000 și Lotul 2 - km 33+000 - km 61+971. Lățimea platformei este de 26 metri", precizează MTI în comunicat.

Conform actului normativ adoptat, valoarea totală a investiției (inclusiv TVA) este de peste 9 miliarde lei, iar sumele sunt asigurate din fonduri externe nerambursabile - Programul Transport (P.T.) 2021-2027 și de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, precum și din alte surse legal constituite, conform programelor de investiții publice aprobate potrivit legii. 

viewscnt
Afla mai multe despre
autostrada
suceava