Startup-ul german Volocopter se aliază cu proprietarul Volvo pentru a lansa taxiuri aeriene

Startup-ul german Volocopter se aliază cu proprietarul Volvo pentru a lansa taxiuri aeriene
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 10 sep 2019

Startup-ul german Volocopter și producătorul auto chinez Geely, proprietarul Volvo și acționar minoritar al Daimler, vor înființa o companie mixtă în vederea lansări de servicii de taxi aerian pe piața chineză. Volocopter, care dezvoltă un taxi zburător electric cu decolare verticală, a atras o finanțare de 50 milioane de euro de la Geely și alți investitori, fonduri ce vor fi folosite pentru lansarea producției comerciale într-un interval de trei ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La runda de finanțare au mai participat producătorul german de automobile Daimler, care a investit și anterior în Volocopter și la care Geely deține o participație de 9,7%, precum și investitori din SUA, potrivit unui anunț al companiei germane.

În total, Volocopter a atras fonduri de 85 milioane de euro de la înființarea sa, în 2011, și până în prezent. Startup-ul german este controlat de fondatorii Stephan Wolf și Alexander Zose, care dețin împreună un pachet majoritar de acțiuni.

Corespondență din Frankfurt: Opel prezintă noul Opel Astra - motorizare nouă pentru consum minim și emisii reduse, cel mai mic coeficient aerodinamic și cameră video ce detectează pietonii CITEȘTE ȘI Corespondență din Frankfurt: Opel prezintă noul Opel Astra - motorizare nouă pentru consum minim și emisii reduse, cel mai mic coeficient aerodinamic și cameră video ce detectează pietonii

Volocopter și Geely au convenit, de asemenea, să înființeze o societate mixtă în vederea comercializării taxiurilor aeriene pe piața chineză. Compania germană a testat, recent, noul său vehicul VoloCity, o dronă-taxi cu două locuri și propulsie electrică, capabilă să decoleze și să aterizeze pe verticală.

Potrivit celor de la Volocopter, VoloCity a fost conceput în conformitate cu standardele Agenției Europene pentru Siguranța Aviației (EASA).

Compania germană vrea să lanseze zboruri comerciale cu VoloCity în următorii trei ani și lucrează, de asemenea, la dezvoltarea infrastructurii și a serviciilor asociate.

viewscnt
Afla mai multe despre
volocopter
volocity
taxiuri aeriene
taxi-drona
geely
daimler
finantare
runda finantare
productie comerciala