Stellantis, acord pentru concedierea a peste 1.500 de angajați

Stellantis, acord pentru concedierea a peste 1.500 de angajați
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 27 mar 2024

Un acord cu sindicatele a fost semnat de Stellantis în Italia, pentru concedierea unui număr de peste 1.500 de persoane din unitățile de producție din Torino.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Peste 700 de persoane din zona de producție și management, precum și alte 300 de persoane angajate în secțiile de caroserie, împreună cu alți angajați au uzinei din Torino vor fi concediați, în urma acordului dintre sindicate și compania Stellantis.

BYD anunță un profit record din mașini electrice. Planul Chinei CITEȘTE ȘI BYD anunță un profit record din mașini electrice. Planul Chinei

În total, este vorba despre 1.520 de persoane, angajate în 21 de companii ale Stellantis, în zona Torino, dar procentul nu depășește cu mult 10% din personalul angajat de constructorul auto în acest perimetru. Informațiile au fost transmise presei de sindicate, la finalul încheierii acordului.

„Cifrele de angajați cerute de compania din Torino sunt mari și acest lucru trebuie să ne facă să reflectăm asupra faptului că situația este din ce în ce mai dramatică. Este urgent să accelerăm discuția cu Stellantis și instituțiile pentru a crea un adevărat proiect de relansare pentru Mirafiori”, au transmis șefii sindicatelor, care au ținut să avertizeze că „este din ce în ce mai necesar ca Stellantis să prezinte soluții și proiecte industriale care pot garanta în cele din urmă relansarea angajării și a industriei auto”, potrivit presei din Italia.

Ford Otosan atrage un credit sindicalizat de sute milioane euro pentru extinderea uzinei din Craiova. Care sunt băncile implicate CITEȘTE ȘI Ford Otosan atrage un credit sindicalizat de sute milioane euro pentru extinderea uzinei din Craiova. Care sunt băncile implicate

Planul pentru uzina Mirafiori face parte din acordul de plecări voluntare semnat de sindicate cu compania săptămâna trecută și care va trebui acum adaptat în funcție de nevoile diferitelor unități.

Producția din Mirafiori a scăzut cu circa 10 procente, la 85.000 de vehicule, iar pentru 2024 estimările vorbesc despre mi puțin de 50.000 de vehicule, ca urmare a ieșirii din producție a unor modele, dar și a scăderii vânzărilor pentru celelalte.

viewscnt
Afla mai multe despre
stellantis
concedieri torino
fabrica fiat mirafiori