Stellantis concediază aproximativ 400 de angajați salariați din SUA, din cauza ”incertitudinilor fără precedent”

Stellantis concediază aproximativ 400 de angajați salariați din SUA, din cauza ”incertitudinilor fără precedent”
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 mar 2024

Stellantis concediază aproximativ 400 de angajați salariați din SUA din unitățile sale de inginerie, tehnologie și software, pentru a reduce costurile, deoarece producătorul auto se confruntă cu ceea ce numește condiții de piață dificile. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Stellantis a declarat vineri că disponibilizările vor afecta aproximativ 2% dintre angajații din acele unități, ”după analize organizaționale riguroase”.

Stellantis avea 11.800 de angajați salariați în SUA, la sfârșitul anului trecut, arată News.ro.

Reducerile intră în vigoare la 31 martie.

Administrația americană evită shutdown-ul: Acord de ultimă oră în Senat pe tema bugetului CITEȘTE ȘI Administrația americană evită shutdown-ul: Acord de ultimă oră în Senat pe tema bugetului

”În vreme ce industria auto continuă să se confrunte cu incertitudini fără precedent și presiuni concurențiale crescute în întreaga lume, Stellantis continuă să ia deciziile structurale adecvate în întreaga întreprindere pentru a îmbunătăți eficiența și a optimiza structura noastră de costuri”, a spus compania într-un comunicat trimis prin e-mail.

O purtătoare de cuvânt a producătorului auto a refuzat să discute numărul exact de angajați care sunt disponibilizați.

O sursă familiarizată cu acțiunile a confirmat că este vorba despre aproximativ 400 de lucrători, un număr publicat pentru prima dată vineri de The Wall Street Journal.

Disponibilizările au avut loc în timpul unei ”zi de lucru la distanță obligatorie” pentru angajații americani, salariați, non-sindicalizați, din organizația de inginerie și tehnologie a Stellantis, potrivit unui anunț intern confirmat de două surse care nu erau autorizate să vorbească despre concedieri.

O nouă fabrică de înaltă tehnologie, construită de Schneider Electric în Bulgaria CITEȘTE ȘI O nouă fabrică de înaltă tehnologie, construită de Schneider Electric în Bulgaria

Acțiunea este cea mai recentă acțiune a CEO-ului Stellantis, Carlos Tavares, care a redus costurile prin concedieri, oferte compensatorii și alte metode, de când compania a fost înființată printr-o fuziune a Fiat Chrysler și a producătorului de automobile francez PSA Groupe în 2021.

Reducerile fac parte dintr-un impuls pentru realizarea planului strategic ”Dare Forward 2030” al Stellantis, care urmărește să crească profiturile și să dubleze veniturile producătorului de automobile la 300 de miliarde de euro, sau 335 de miliarde de dolari până atunci, printre alte obiective.

”Deși înțelegem că aceasta este o veste dificilă, aceste acțiuni vor alinia mai bine resursele, păstrând în același timp abilitățile esențiale necesare pentru a ne proteja avantajul competitiv, deoarece rămânem concentrați asupra implementării ofensivei noastre de produse EV și a planului nostru strategic Dare Forward 2030”, a spus compania.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
stellantis
concedieri
angajați
sua
incertitudini