TABEL Cele mai fiabile și cele mai slabe mărci auto. Surprize și mărci care scad dramatic

TABEL Cele mai fiabile și cele mai slabe mărci auto. Surprize și mărci care scad dramatic
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 19 nov 2022

Clasamentul de fiabilitate al automobilelor, bazat pe numărul și tipul defecțiunilor semnalate de proprietarii acestor automobile, cunoaște modificări importante, cu mai multe mărci care scad dramatic din fruntea clasamentului, către ultimele locuri, relevă datele analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Apar astfel surprize în clasamentul scorului de calitate al mărcilor de automobile care sunt vândute pe piața americană, bazate pe scorurile individuale ale modelelor pentru care există date colectate de la posesori.

Cele mai fiabile automobile din acest an sunt Toyota, Lexus și BMW.

VIDEO Noua mega-rachetă a NASA a decolat pentru prima dată spre Lună CITEȘTE ȘI VIDEO Noua mega-rachetă a NASA a decolat pentru prima dată spre Lună

BMW a făcut cel mai important salt în acest clasament, cu ajutorul noilor modele lansate care au generat un nivel ridicat de satisfacție din partea proprietarilor, conform Consumer Reports. Celelate două mărci japoneze care se aflau în urmă cu un an pe locurile doi și trei, Mazda și Honda, au căzut pe locurile 4 și, respectiv, 5.

Cele mai mari surprize au venit de la mărci cu prestigiu, Tesla (locul 19, scădere de patru poziții), Mercedes (ultimul loc, scădere de cinci poziții), dar rezultate slabe au avut și Volkswagen (locul 22) sau Jeep (locul 23).

Cel mai mare salt înregistrat a fost cel al mărcii premium Lincoln, deținută de Ford, care nu este însă vândută în Europa.

În clasamentul pe modele, cele mai fiabile mașini în acest an s-au dovedit a fi Toyota Corolla Hybrid, Lexus GX și Mini Cooper, în timp ce clasamentul celor mai slabe modele din punctul de vedere al fiabilității au fost Jeep Wrangler, Mercedes-Benz GLE și Jeep Gladiator.

Industria auto din România, pe val: a fost depășită producția de mașini din ultimii trei ani și se pregătește un an record CITEȘTE ȘI Industria auto din România, pe val: a fost depășită producția de mașini din ultimii trei ani și se pregătește un an record

Clasamentul este realizat prin acordarea de puncte de la 0 la 100, tuturor modelelor disponibile pe piață, prin însumarea răspunsurilor pe care le dau posesorii de automobile în chestionarele speciale. Dacă o marcă nu are cel puțin două modele pe piață sau în răspunsurile primite, marca nu este inclusă în clasament.

Anul acesta au fost colectate date despre peste 300.000 de automobile aflate în circulație, cu an de fabricație între 2000 și 2022. Problemele vizate se referă la motor, transmisie, electronică și multe alte sisteme. Mărcile Alfa Romeo, Chrysler, Dodge, Fiat, Infiniti, Jaguar, Land Rover, Maserati, Mini, Mitsubishi, Polestar, Porsche și Rivian nu au oferit suficiente date pentru a fi incluse.

Și anul acesta mărcile asiatice au oferit cele mai bune rezultate de fiabilitate, cu un scor mediu de 59 pentru toată regiunea. Mărcile din Europa s-au clasat pe locul al doilea, cu un scor mediu de 51 de puncte, la distanță de mărcile americane, cu scor mediu 40.

Mașinile electrice și cele hibrid se dovedesc a fi mai fiabile decât cele cu combustie, însă analizele arată că și acestea încep să aibă probleme cu bateriile, sistemele de încărcare și motoarele electrice, fiind date ca exemple Ford Mustang Mach-E, Hyundai Kona Electric și Volkswagen ID.4.

TABEL Cele mai fiabile și cele mai slabe mărci auto. Surprize și mărci care scad dramatic

TABEL Cele mai fiabile și cele mai slabe mărci auto. Surprize și mărci care scad dramatic

 

viewscnt
Afla mai multe despre
cele mai fiabile masini
top defecte consumer reports
marci premium fiabilitate