Renault își transformă angajații în acționari, inclusiv în România

Renault își transformă angajații în acționari, inclusiv în România
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 16 nov 2022

Grupul Renault, din care face parte și marca Dacia, a lansat planul Renaulution Shareplan, prin care dorește să tripleze numărul de angajați care dețin acțiuni la companie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Peste 110.000 de angajați ai grupului Renault, aflați în 29 de țări ale lumii, inclusiv în România, vor fi eligibili pentru a primi șase acțiuni gratuite și, în 21 dintre aceste țări, vor putea cumpăra alte acțiuni cu un discount de 30% față de prețul pieței.

Angajații care îndeplinesc criteriile de eligibilitate vor putea să cumpere, în perioada 24 noiembrie – 12 decembrie acțiuni Renault care valorează 31,46% (prețul la data anunțului), cu un preț de 22,02 euro, prin intermediul programului Renaulution Shareplan. Măsura are ca scop creșterea susținerii deciziilor strategice ale companiei. Pentru a putea cumpăra acțiuni, angajații trebuie să fi lucrat minim trei luni în ultimii doi ani în Renault Group.

Industria auto din România, pe val: a fost depășită producția de mașini din ultimii trei ani și se pregătește un an record CITEȘTE ȘI Industria auto din România, pe val: a fost depășită producția de mașini din ultimii trei ani și se pregătește un an record

„Acest plan distribuire a acțiunilor către angajați face parte din „Renaulution” și din mișcările strategice pe care le-am prezentat la Capital Market Day din 8 noiembrie. Suntem dornici să împărtășim beneficiile performanței companiei cu toți angajații noștri, să îi includem în capitalul nostru în creștere și să îi implicăm în construirea viitorului Grupului Renault.

Scopul este ca ei să dețină 10% din capitalul nostru social până în 2030. Făcându-și propria revoluție și proiectându-se în viitor, Grupul Renault nu își uită originile, ci dimpotrivă, extinde tradiția de laborator social care a făcut o companie unică și actualizează această tradiție”, a declarat Luca de Meo, CEO Renault SA.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni renault
pret oferta actiuni dacia
angajati renault romania