Tarom, care își reface calculele financiare pentru un an catastrofal, cu pierderi de 5 ori peste țintă, își cumpără magneți de frigider și agende VIP

Tarom, care își reface calculele financiare pentru un an catastrofal, cu pierderi de 5 ori peste țintă, își cumpără magneți de frigider și agende VIP
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 23 nov 2017

Compania națională de transport aerian Tarom, care și-a refăcut recent calculele financiare pentru acest an, estimând că va fi unul catastrofal, cu pierderi de 5 ori mai mari decât ținta inițială, pe fondul unei nerealizări de venituri, a decis că este cazul să se pregătească pentru Sărbători și să cumpere magneți de frigider, calendare și agende VIP, pe care să le ofere, probabil, cadou. Pe piața internă, Tarom a fost depășit de ofertele companiilor low-cost.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Astfel, compania de stat va cumpăra 1.500 de calendare, 100 de agende VIP, încă 1.500 de agende "de lucru" și 7.000 de magneți de frigider.

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

Profit.ro a anunțat anterior că Tarom se pregătește să își rectifice bugetul pe finalul acestui an și să își asume venituri totale de 1,14 miliarde lei (de la un estimat de 1,32 miliarde lei) și cheltuieli de 1,35 miliarde lei (față de 1,36 miliarde lei), pierderea rezultată fiind calculată la 206,7 milioane lei.

Inițial, compania avansa o pierdere de doar 41,2 milioane lei, în scădere cu 12,3% față de nivelul de anul trecut.

Sănătatea e un lucru privat ce nu se simte prea bine la stat CITEȘTE ȘI Sănătatea e un lucru privat ce nu se simte prea bine la stat

2017 este astfel al 10-lea an de pierderi pentru Tarom, având în vedere că operatorul aerian nu a mai înregistrat profit din 2007.

Mai mult, în primăvară, ministrul Transporturilor de atunci, Răzvan Cuc, afirma că Tarom va încheia ”pe zero” în acest an, fără pierderi.

”Din punct de vedere economic, Tarom se relansează, astfel încât prognoza economică pentru Tarom este practic ca la sfârștiul anului să închidă pe zero, nicio pierdere”, a spus Cuc, la sfârșitul lunii mai.

Câștigul mediu lunar al angajaților din Tarom este de 5.827 lei în acest an.

EXCLUSIV Tranzacție pe piața cărnii de pui. Complexul Avicola Târgu Jiu a fost vândut cu 5 milioane de euro CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Tranzacție pe piața cărnii de pui. Complexul Avicola Târgu Jiu a fost vândut cu 5 milioane de euro

În vară premierul Tudose i-a adus, în fața presei, o serie de reproșuri ministrului Transporturilor, inclusiv pentru lipsa de perfomanță a Tarom, iar ulterior i-a impus să demisioneze.

La rândul său, directorul Tarom a demisionat, după ce premierul a trimis Corpul de control la companie, susținând că operatorul a fost sabotat atât din interior, cât și din exterior.

Compania de stat Tarom este al treilea transportator aerian de pasageri din România, după companiile low-cost Wizz Air și Blue Air.

În lupta cu aceștia, Tarom a introdus un serviciu intranet. AirFi cu jocuri, muzică și filme și a scos pe piață oferte la preț redus.

Una dintre oferte a generat indignare din partea mai multor persoane, care au acuzat compania de gândire învechită în relația cu clienții.

viewscnt
Afla mai multe despre
tarom
pierderi
rezultate financiare