Taxa ''Oxigen'' pentru șoferi - decizie finală

Taxa ''Oxigen'' pentru șoferi - decizie finală
scris 23 mar 2020

Consiliul General al Municipiului București a abrogat, în ședința de luni, hotărârea privind vinieta ''Oxigen'', decizia fiind adoptată cu 35 de voturi favorabile și 8 abțineri.

Luna trecută, Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că a renunțat la introducerea taxei Oxigen.

Proiectul a figurat pe ordinea de zi suplimentară a ședinței CGMB. El prevede abrogarea HCGMB nr. 539/2019 privind măsuri concrete de îmbunătățire a calității aerului în municipiul București. De asemenea, contravaloarea vinietelor 'Oxigen' achiziționate până în prezent urmează să fie returnată titularilor, scrie Agerpres

Parcul auto al STB - diminuat de azi cu 25% CITEȘTE ȘI Parcul auto al STB - diminuat de azi cu 25%

În referatul de aprobare, semnat de primarul general, Gabriela Firea, se amintește că pe 24 octombrie 2019, CGMB a adoptat proiectul de hotărâre nr. 539 privind măsuri concrete de îmbunătățire a calității aerului în București.

"Chiar dacă în timpul dezbaterii publice nu a existat un procentaj masiv de opinii potrivnice măsurilor propuse, cei mai mulți bucureșteni doresc măsuri anti-congestie în trafic și antipoluare, inclusiv anumite restricții de circulație pentru cei care poluează, precum și plata unei viniete ecologice, pe principiul poluatorul plătește, după intrarea în vigoare a actului normativ, a sporit numărul contestatarilor, mulți dintre aceștia formulând plângeri împotrivă sau contestându-l în instanță", prevede documentul.

viewscnt
Afla mai multe despre
oxigen
taxa masini