Taxify, prezent și în România, lansează un serviciu de trotinete electrice

Taxify, prezent și în România, lansează un serviciu de trotinete electrice
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 6 sep 2018

Joi, la Paris, va deveni activ serviciul de închiriere a trotinetelor electronice pregătit de Taxify pentru piața europeană.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Noul serviciul Taxify, care poartă brandul Bolt, va fi activat în cadrul aceleiași aplicații din care pot fi comandate și taxiuri, aplicație care are peste 10 milioane de utilizatori în cele 25 de țări în care este disponibilă.

Taxify își va lansa noul serviciul atât în orașele în care aplicația sa este deja disponibilă, cât și în țări precum Germania și Spania, unde s-a lovit de reglementările locale.

Wizz Air lansează o nouă campanie de angajări în România CITEȘTE ȘI Wizz Air lansează o nouă campanie de angajări în România

Conform co-fondatorului Taxify, Markus Villig, 20% din utilizatorii aplicației comandă taxiuri pentru mai puțin de 3 km. Aceștia vor fi cei mai dispuși să opteze de acum pentru trotinetele electrice.

Un minut cu trotineta electrică va costa 15 eurocenți, iar costul minim va fi de un euro. Utilizatorii vor scana un cod QR cu aplicația Taxify înainte de a porni la drum, iar angajații companiei vor strânge trotinetele în afara orelor de funcționare și le vor reîncărca.

Taxify, care va concura în Europa cu servicii precum Bird sau Lime, este evaluată la peste 1 miliard de dolari. În luna mai, compania estoniană a primit o nouă rundă de finanțare, în valoare de 175 de milioane de dolari de la mai multe companii, printre care Daimler și Didi Chuxing.

Taxify, dezvoltator al aplicației de ride-sharing omonime și concurenta Uber, operează și în România.

viewscnt
Afla mai multe despre
taxify
trotinetă
electric