Taximetriștii protestează în Piața Constituției

Taximetriștii protestează în Piața Constituției
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 feb 2024

Taximetriștii, membri ai Asociației Naționale a Patronatului Operatorilor de Transport în Regim de Taxi, (ANPOTRT), protestează luni în Piața Constituției, solicitând emiterea, în regim de urgență, a unei Ordonanțe de modificare a legii 204/2019(OG49/2019), pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 49/2019 privind activitățile de transport alternativ cu autoturism și conducător auto.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Luni, protestul se va desfășura între orele 7:00-9:00 și vor participa peste 600 de taxiuri, atât din București, cât și din țară, scrie Agerpres.

VIDEO Au început defrișările pe autostrada Sibiu-Pitești. Al doilea tunel ca lungime de pe A 1 CITEȘTE ȘI VIDEO Au început defrișările pe autostrada Sibiu-Pitești. Al doilea tunel ca lungime de pe A 1

Conform unui comunicat al Confederației Sindicale Naționale Meridian, acțiunea are ca scop atragerea atenției Guvernului României, privind multiplele solicitări depuse în ultimele șapte luni, în încercarea de a modifica Legea 204/2019(OG49/2019), care reglementează transportul alternativ.

Principalele revendicări ale taximetriștilor vizează: limitarea copiilor conforme, pe criterii similare cu cele aplicate serviciului de taximetrie, având ca rezultat protejarea calității vieții și aerului, aglomerării traficului și poluarea din marile orașe, cât și asigurarea unei predictibilități economice pe acest segment de piață; eliminarea posibilității de emitere a copiei conforme pentru auto deținute de operatori cu contract de comodat sau închiriere și ridicarea pragului de autorizare la vechimea mașinii la 5 ani prima autorizare, maximum 10 ani; interzicerea colantării, sau aplicarea regulamentelor locale cu privire la r lame, pe autoturismele arondate la platformele digitale și aplicarea de ecusoane pe portierele spate care să conțină datele de identificare ale operatorului; eliminarea "tarifului dinamic" potrivit recomandărilor de la Consiliul Concurenței cu privire la practicile înșelătoare; respectarea Art. 6 din Legea 204/2019 cu privire la fiscalizarea curselor și comisioanelor printr-o entitate fiscală înregistrată la ONRC cu Suspendarea avizului tehnic până la intrarea în legalitate.

"Precizăm de la început că acest protest nu este organizat pentru a pune presiune pe factorii decizionali, avem încrederea și argumentele că propunerile noastre de modificare a legislației, în speță OG49/2019 (Legea 204/2019), se vor concretiza într-o ordonanță de urgență pentru modificarea acesteia. Guvernul este obligat să asigure, prin politicile aplicate, un climat concurențial corect pentru toți jucătorii de pe aceeași piață. Este evident faptul că OG49/2019 are nevoie de ajustări tocmai pentru a asigura acest aspect. Având în vedere aceste aspecte solicităm Primului Ministru, Domnul Marcel Ciolacu, o întâlnire de urgență, așa cum public și-a exprimat disponibilitatea", au declarat reprezentanții ANPOTRT.

Șeful Stellantis susține interzicerea în UE a motoarelor cu ardere internă CITEȘTE ȘI Șeful Stellantis susține interzicerea în UE a motoarelor cu ardere internă

Sursa citată precizează că a fost emis un Protocol de către Primăria Municipiului București pentru organizarea și desfășurarea adunării publice în zilele de 26, 27 și 28 februarie 2024, potrivit căruia protestul va avea loc în Piața Constituției, parcarea publică, cu afluirea participanților între orele 7:00-9:00, și cu participarea a maximum 800 de autovehicule inscripționate TAXI. Pentru data de 27 și 28, protestul a fost aprobat în aceeași locație, cu participarea a maximum 1.800 de autovehicule inscripționate TAXI.

viewscnt
Afla mai multe despre
piața constituției
taxi
protest