Tesla a livrat primele 30 de Model 3 pentru care are deja 500.000 de comenzi

Tesla a livrat primele 30 de Model 3 pentru care are deja 500.000 de comenzi
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 29 iul 2017

Tesla Motors a livrat vineri primele 30 de masini electrice Model 3, cel mai recent model al companiei, cu un preț de pornire de 35.000 de dolari. CEO-ul companiei, Elon Musk a, anunțat că Tesla a primit deja jumătate de milion de comenzi pentru noua mașină electrică, care ar urma să fie onorate până la finele anului viitor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

"Este o zi mare pentru Tesla. Scopul nostru nu a fost niciodată să facem mașini scumpe. Am vrut să facem mașini pe care să le poată cumpăra oricine", a spus Musk, cu ocazia livrării primelor Tesla Model 3.

De la începutul lunii, când primul Model 3 a ieșit de pe linia de asamblare, au fost fabricate 50 de mașini. Primele 30 de de autovehicule au fost livrate angajaților Tesla, care au comandat noul Model 3.

Miliardarul american Elon Musk: Înțelegerea lui Zuckerberg în privința inteligenței artificiale este limitată CITEȘTE ȘI Miliardarul american Elon Musk: Înțelegerea lui Zuckerberg în privința inteligenței artificiale este limitată

Primul exemplar ieșit de pe linia de fabricație a fost primit chiar de Elon Musk.

Producția este programată să crească la 100 de mașini în august și la peste 1.500 în luna septembrie, potrivit lui Musk, care a reiterat obiectivul companiei de a atinge o cadență lunară de 20.000 de mașini în decembrie.

Compania a încasat până acum circa jumătate de miliard de dolari pentru Model 3, dat fiind că, pentru a rezerva o astfel de mașină, clienții plătesc un avans de 1.000 de dolari.

Automobilul electric are o autonomie de aproximativ 350 kilometri și accelerează de la 0 la 100 kilometri în mai puțin de 6 secunde. 

Tesla a livrat aproximativ 47.100 de sedanuri și SUV-uri în primul semestru al acestui an, la limita inferioară a propriilor estimări, de 47.000-50.000 de mașini livrate.

Compania susține că deficitul grav de baterii proprii a constrâns producția de vehicule până în iunie, dar că pentru al doilea semestru anticipează că livrările de automobile Model S și Model X vor fi mai mari decât în primele șase luni.

După lansarea comercială a Model 3, Tesla vrea să își majoreze producția anuală la 500.000 de mașini în 2018 și la 1 milion de mașini în 2020, de la 76.000 de vehicule în 2016.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
elon musk
model 3
masini electrice
comenzi
livrari