Grupul Renault a realizat în primul semestru un profit net de 2,42 miliarde euro, în creștere cu 54%

Grupul Renault a realizat în primul semestru un profit net de 2,42 miliarde euro, în creștere cu 54%
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 iul 2017

Constructorul auto francez Renault a realizat în primul semestru o cifră de afaceri mai mare cu 17,3%, ajungând la 29,53 miliarde euro, în timp ce rezultatul net a fost de 2,416 miliarde euro, în creștere cu 54,2% față de perioada similară a anului trecut.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Excluzând impactul consolidării AvtoVaz, cifra de afaceri a grupului a urcat cu 12,2%, la 28,246 miliarde euro, scrie News.ro.

Înmatriculările au crescut cu 10%, pînă la 1,88 milioane de unități. De asemenea, marja operațională a grupului reprezintă 6,2% din cifra de afaceri, adică 1,82 miliarde euro.

Rezultatul din exploatare al grupului Renault s-a ridicat la 1,78 miliarde euro, în creștere cu 21% față de aceeași perioadă a anului trecut.

FOTO NEPI Rockcastle a finalizat un complex de birouri în fața Guvernului, lângă casa unui guvernator BNR CITEȘTE ȘI FOTO NEPI Rockcastle a finalizat un complex de birouri în fața Guvernului, lângă casa unui guvernator BNR

„Grupul afișează noi cifre record pe primul semestru. Aceste rezultate sunt efectele planului nostru de reînnoire a gamei, de extindere geografică, dar și al angajamentului tuturor salariaților”, a declarat Carlos Ghosn, președintele-director general Renault.

De asemenea, contribuția companiilor asociate, mai ales a Nissan, este de 1,31 miliarde euro, față de 678 milioane de euro în primul semestru din 2016. Contribuția Nissan a fost influențată de vânzarea acțiunilor pe care le deținea la furnizorul Calsonic Kansei.

În ceea ce privește perspectivele pentru acest an, grupul estimează că piața mondială va crește cu 1,5% - 2,5%.

”Perspectivele de evoluție ale pieței europene pentru această perioadă sunt de 2%. Se apreciază că și piața franceza va progresa cu 2%”, arată grupul.

În afara Europei, piața rusă ar putea cunoaște o creștere de peste 5%, iar piața braziliană de 5%. Estimările pentru China (+5%) și India (+8%) sunt că-și vor urma dinamica de creștere.

Constructor auto din anul 1898, Groupe Renault este prezent în 127 de țări și a vândut aproximativ 3,2 milioane de vehicule în 2016. În prezent are peste 120.000 de angajați, 36 de situri de fabricație și 12.700 de puncte de vânzare.

viewscnt
Afla mai multe despre
renault