Acțiunile Twitter, scădere abruptă după publicarea rezultatelor financiare

Acțiunile Twitter, scădere abruptă după publicarea rezultatelor financiare
scris 28 iul 2017

Acțiunile Twitter scad cu 14% înainte de deschiderea pieței după ce compania a raportat rezultate financiare stabe și stagnarea numărului de utilizatori în al doilea trimestru.

Platforma a avut, în perioada aprilie-iunie 328 de utilizatori activi pe lună, la fel ca în primul trimestru. În SUA, numărul de utilizatori a scăzut cu 2 milioane, la 68 de milioane de persoane.

Twitter este mult în urma Facebook, care a ajuns recent la 2 miliarde de utilizatori, mai mult de un sfert din populația globală și circa 60% din populația cu acces la internet, fiind prima rețea socială care reușește acest lucru.

Veniturile Twitter au scăzut cu 5% în perioada aprilie-iunie, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, la 574 milioane de dolari. Veniturile au depășit totuși estimările analiștilor de pe Wall Street, de 537 milioane de dolari.

Microsoft îi va recompensa pe cei care descoperă probleme de securitate în Windows 10 cu până la 250.000 de dolari CITEȘTE ȘI Microsoft îi va recompensa pe cei care descoperă probleme de securitate în Windows 10 cu până la 250.000 de dolari

Venturile din publicitate au scăzut cu 8%, la 489 milioane de dolari.

Compania a rămas pe pierdere și în acest trimestru, raportând rezultat net negative de 116 milioane de dolari, adică 20% din valoarea veniturilor.

În primul trimestru, numărul de utilizatori activ lunar a crescut cu 9%, avans atribuit și președintelui SUA, Donald Trump, care publică adesea mesaje pe rețeaua socială.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
twitter
retea
platforma
facebook