Tesla, amendă de 12 milioane de euro

Tesla, amendă de 12 milioane de euro
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 3 nov 2020

Tesla a fost amendată în Germania cu 12 milioane de euro pentru încălcarea legislației privind reciclarea bateriilor uzate, potrivit unor documente depuse de constructorul american la autoritățile care reglementează piața de capital U.S. SEC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Autoritățile din Germania au amendat Tesla cu 12 milioane de euro, deoarece nu a respectat legislația care prevede ca producătorii de autovehicule electrie să recupereze bateriile uzate pe care le vând împreună cu mașinile, pentru a fi eliminate prin metode nepoluante.

Tesla a dezvăluit amenda într-o declarație depusă la U.S. Securities and Exchange Commission, în SUA, ca urmare a obligațiilor pe care le are pe piața de capital. Potrivit declarației, consultată de Automotive News, constructorul american susține că a realizat acest procedeu de reciclare, însă amenda a fost aplicată din considerente administrative.

„Am depus obiecțiile noastre și nu ne așteptăm ca amenda să aibă un impact material asupra afacerii noastre”, se precizează în declarație.

FOTO & VIDEO SEAT a lansat MO eScooter 125, cu motor de 10 CP și autonomie de 125 km CITEȘTE ȘI FOTO & VIDEO SEAT a lansat MO eScooter 125, cu motor de 10 CP și autonomie de 125 km

Tesla se află în plin proces de construire a primei sale uzine de automobile și baterii din Europa, în apropiere de capitala Germaniei, Berlin. Startul producției ar trebui să aibă loc în luna iulie a anului viitor. Potrivit presei din Germania, directorul care supraveghează lucrările la fabrica Tesla, Evan Horetsky, a părăsit compania, după ce lucrările au fost întrerupte, ca urmare a neplății unor facturi de apă.

Tesla vinde în Europa de mai mulți ani modelele sale, fiind, deocamdată, liderul pieței de vehicule electrice. Tesla Model 3 este cel mai vândut automobil electric din UE, însă poziția sa este amenințată de Renault Zoe și de noul VW ID.3.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
amenda tesla germania
reciclare baterii masini electrice