Tesla, anunț surpriză pentru clienți: Model 3 poate fi comandat fără rezervare, la 49.000 de dolari, cu livrare rapidă

Tesla, anunț surpriză pentru clienți: Model 3 poate fi comandat fără rezervare, la 49.000 de dolari, cu livrare rapidă
scris 26 iul 2018

Tesla a anunțat clienții că Model 3, cel mai mic și mai ieftin automobil produs de marca de mașini electrice, poate fi comandat direct, fără a mai fi necesară o rezervare. Compania  își asumă și un termen de livrare optimist.

Clienții Tesla au primit un anunț din partea companiei care arată că problemele legate de ritmul de producție al celui mai controversat automobil al mărcii sunt rezolvate. „Model 3 este disponibil pentru comandă și nu mai este necesară o rezervare în SUA”, se arată în comunicarea trimisă de Tesla clienților. „Oferim acum cele mai bune opțiuni - inclusiv configurațiile Long Range și Performance, cu motor dual all-wheel drive”. Compania își asumă și un termen de livrare pentru clienții americani „Poți configura și comanda mașina astăzi cu livrare în aproximativ 2 - 4 luni.”

Singura problemă rămasă este cea legată de preț. În acest moment, mașinile Model 3 disponibile pentru comandă costă aproape 50.000 de dolari, în timp ce versiunea de bază, cu care Elon Musk s-a lăudat la momentul lansării acestui model, care ar fi trebuit să coste 35.000 de dolari, nu mai este disponibilă. Clienții care au făcut rezervări pentru această versiune au opțiunea de upgrade, în caz contrar având un termen de livrare de cel puțin un an, deoarce uzina nu produce astfel de versiuni ieftine. Celelate versiuni disponibile pentru comandă sunt Long Range cu dual motor, la 53.000 de dolari, și Performance, la 64.000 de dolari. Cel mai ieftin Model 3 poate costa, totuși, cu reducerile potențiale, 38.900 de dolari, „în urma subvențiilor și economiilor de carburant”, după cum scrie pe site-ul Tesla.

Tesla, anunț surpriză pentru clienți: Model 3 poate fi comandat fără rezervare, la 49.000 de dolari, cu livrare rapidă

Tesla a înregistrat întârzieri masive în producția și livrarea lui Model 3, în special din cauza unor predicții eronate privind capacitatea uzinei de a produce mașina în ritmul asumat de CEO-ul companiei, Elon Musk. Abia la sfțrșitul lunii iunie, începutul lui iulie, uzina Tesla a reușit să ajungă la 5.000 de mașini Model 3 pe săptămână, cu ajutorul unor linii de producție instalate într-un cort în curtea fabricii.  Presa americană a acuzat compania că a renunțat inclusiv la unele teste de siguranță pentru a putea crește ritmul de producție.

Anterior, Tesla anunțase clienții care au făcut o rezervare în valoare de 1.000 de dolari că este necesare o confirmare nouă a rezervării, cu plata unei sume de 5.000 de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
elon musk
model 3