VW vrea să lanseze, luna viitoare, primele obligațiuni de la izbucnirea scandalului emisiilor

VW vrea să lanseze, luna viitoare, primele obligațiuni de la izbucnirea scandalului emisiilor
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 11 apr 2016

Volkswagen intenționează să lanseze o emisiune de obligațiuni luna viitoare, pentru prima data de la izbucnirea scandalului legat de falsificarea nivelului emisiilor poluante, prin care speră să obțină miliarde de euro, potrivit unui surse apropiate situației, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

"Volkswagen a început să discute cu bănci, iar prima emisiune de obligațiuni ar putea avea loc după publicarea rezultatelor. Nivelul provizioanelor legate de scandal va permite investitorilor să facă calculele necesare", a afirmat sursa citată.

Volkswagen va publica raportul financiar anual pe 28 aprilie, care ar putea clarifica, cel puțin parțial, nelămuririle investitorilor legate de costurile manipulării testelor de mediu. Investitorii sunt ținuți la distanță de incertitudinile legate de costurile scandalului în care grupul auto german este implicat, care s-ar putea ridica la miliarde de euro.

Ford a testat cu succes mașini fără șofer pe întuneric, fără faruri CITEȘTE ȘI Ford a testat cu succes mașini fără șofer pe întuneric, fără faruri

Din cauza acestor neclarități, producătorul german a stat departe de piața de obligațiuni din septembrie, când a recunoscut că a echipat, în ultimii aproximativ 7 ani, circa 11 milioane de mașini la nivel mondial cu dispozitive care falsifică nivelul emisiilor poluante.

În aceste condiții, Volkswagen a apelat, în decembrie, la o linie de credit de 20 de miliarde de euro, contractată de la mai multe bănci.

Producătorul auto consideră că acest credit este prea costisitor și speră să profite de creșterea cererii pentru obligațiuni corporative și scăderea costurilor, pe fondul deciziei Băncii Centrale Europene (BCE) de luna trecută. Insituția a decis, la cea mai recentă ședință de politică monetară, să extindă programul de cumpărare de active, urmând ca achizițiile să includă și obligațiunilor denominate în euro emise de instituții nonbancare, cu condiția ca acestea să fie încadrate în categoria recomandată pentru investiții (investment grade).

Deși ratingurile companiei au fost revizuite în sens negativ ca urmare a problemelor cu care se confruntă, Volkswagen este încă încadrată în categoria investment grade de principalele agenții de rating, ceea ce face ca titlurile VW să fie, cel mai probabil, eligibile pentru acest program.

Contactați de Reuters, reprezentanții companiei au declarant că o emisiunea de obligațiuni va avea loc până la finele lunii iunie.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
vw
obligatiuni
piete financiare
bce
imprumut
emisii
scandal
auto