Guvernul Japoniei va lucra cu Toyota și Nissan la dezvoltarea de hărți inteligente pentru mașinile autonome

Guvernul Japoniei va lucra cu Toyota și Nissan la dezvoltarea de hărți inteligente pentru mașinile autonome
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 10 apr 2016

Guvernul Japoniei va colabora cu Toyota și Nissan la dezvoltarea de hărți “inteligente” standard pentru mașinile autonome, una dintre tehnologiile esențiale pentru trecerea la o nouă etapă în evoluția industriei auto.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Producătorii auto japonezi, împreună cu guvernul de la Tokyo și companii din domeniul cartografiei vor crea, până în anul 2018, hărți digitale interactive standard, potrivit cotidianului japonez Nikkei, citat de Reuters.

Hărțile inteligente vor avea la bază datele colectate de Toyota și Nissan cu ajutorul camerelor video și a sistemelor GPS instalate pe modelele proprii.

Un purtător de cuvânt al Toyota a refuzat să comenteze informațiile.

Amazon și Microsoft ar putea furniza servicii de cloud computing pentru HERE CITEȘTE ȘI Amazon și Microsoft ar putea furniza servicii de cloud computing pentru HERE

Producătorii auto japonezi nu sunt singurii interesați de perfecționarea hărților digitale, în condițiile în care mașinile autonome sau semi-autonome au nevoie de hărți precise și actualizate în timp real pentru a se adapta traficului.

În Europa, constructorii germani Audi, BMW și Daimler au achiziționat, în vara anului trecut, serviciul de geolocație și navigație HERE de la Nokia, cu scopul de a-l transforma într-o soluție completă de navigare pentru mașinile proprii. Recent, mai multe companii, printre care Bosch, Amazon Microsoft și Renault și-au exprimat interesul pentru achiziționarea de participații la HERE.

HERE a creat până în prezent hărți digitale pentru aproape 200 de țări, serviciul de navigație fiind disponibil în peste 50 de limbi.

viewscnt
Afla mai multe despre
japonia
toyota
nissan
harti digitale
harti inteligente
masini autonome