Audi recheamă în service peste 400 de modele A3, din România, pentru posibile defecțiuni ale ESC

Audi recheamă în service peste 400 de modele A3, din România, pentru posibile defecțiuni ale ESC
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 14 iun 2017

Porsche România, importatorul mărcii Audi în România, a notificat ANPC despre demararea procesului de rechemare în service pentru un număr de 469 de autoturisme Audi A3, pentru a remedia o defecțiune la sistemul de stabilitate ESC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Potrivit notificării, este vorba desrep modele A3 versiunea 8P (construită după 2003), fără a se preciza exact anii de fabricație. Descrierea defecțiunii vorbește despre posibilitatea unei “suprasolicitări termomecanice a componentelor din unitatea de comandă ESC și astfel se poate produce defectarea unei conexiuni la masă din unitatea de comandă”. În cazul în care se manifestă defectul descris, mașina nu mai beneficiază de activitatea unității ESC (Electronic Stability Control – denumirea VW a ESP-ului) , adică de o “reglare a dinamicii de deplasare necesare pentru stabilizarea autovehiculului”. După cum se precizează, există un pericol de accidentare ridicat.

Dealerii Audi vor trimite scrisori celor 469 de proprietari, iar remedierea constă în actualizarea software-ului pentru unitatea de comandă ABS/ESC.

viewscnt
Afla mai multe despre
audi
a3
rechemare