Tesla nu reușește să producă Model 3 într-un ritm optim. Au fost livrate doar 260 de exemplare în primele 3 luni, deși planul e de 20.000 pe lună

Tesla nu reușește să producă Model 3 într-un ritm optim. Au fost livrate doar 260 de exemplare în primele 3 luni, deși planul e de 20.000 pe lună
scris 3 oct 2017

Tesla are în continuare probleme de producție, chiar dacă livrările către clienți au fost mai mari anul acesta în comparațe cu anul trecut. Cel mai afectat este noul Model 3, vedeta din acest an despre care compania susținea că are peste 500.000 de precomenzi.

Tesla ar avea nevoie de peste 500 de ani pentru a onora cele 500.000 de comenzi anunțat în luna iulie, odată cu demararea producției lui Model 3, automobilul electric care ar fi trebuit să devină cel mai popular model al mărcii. Livrările din primul trimestru de producție au fost sub așteptări, adică 220 de automobile vândute și facturate, din cele 260 produse în perioada iulie – septembrie. Compania a anunțat o creștere a vânzărilor în acest trimestru, dar Model 3 este departe de a fi unul de succes.

Potrivit datelor oficiale, Tesla a vândut 26.150 de automobile, cu 4,5% mai multe decât în trimestrul 3 din 2016 și cu 17,7% mai multe decât în trimestrul 2 din 2017. Este limpede că tendința este una crescătoare, dar în același timp problemele de producție pentru Model 3 nu s-au rezolvat. Cel mai vândut model tesla a fost Model S, cu 14.065 unități, urmat de Model X, cu 11.865 unități. Deocamdată nivelul de vânzări nu asigură o finanțare suficientă pentru companie, fiind evindent necesară o finanțare mai amplă, pentru a susține producția celui de-al treilea model din gamă.

Potrivit declarațiilor reprezentanților Tesla, „nu sunt probleme fundamentale cu producția Model 3 sau cu furnzorii. Înțelegem care sunt necesitățile ce trebuie rezolvate și suntem încrezători că vom rezolva în curând chestiunile legate de strangularea producției.”

Tesla vrea să împrumute 1,5 miliarde de dolari pentru a finanța fabricarea noului Model 3 CITEȘTE ȘI Tesla vrea să împrumute 1,5 miliarde de dolari pentru a finanța fabricarea noului Model 3

Întreaga declarație a celor de la Tesla poate fi citită aici.

Potrivit declarațiilor anterioare, producătorul de vehicule electrice își planificase să producă circa 5.000 de exemplare de Model 3 pe săptămână, adică peste 20.000 unități lunar, astfel că primele 500.000 de precomenzi să fie onorate în cel mult un an.

Model 3 este cel de-al treilea automobil din gama Tesla și este cel mai mic, cel mai ieftin și cu cea mai mare autonomie din cele construite până acum. A fost prezentat la începutul verii, primul exemplare fiind primit de fondatorul companiei, Elon Musk. 

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
model 3