Tesla oprește producția la fabrica din Germania

Tesla oprește producția la fabrica din Germania
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 ian 2024

Producătorul american de vehicule electrice Tesla a oprit producția la fabrica din Brandenburg, până pe 11 februarie, din cauza întârzierilor în lanțul de aprovizionare generate de luptele din Marea Roșie. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Toți angajații, inclusiv lucrătorii temporari, vor continua să fie plătiți.

Suspendarea a fost anunțată, ca pregătită, în primele zile ale lunii ianuarie, pentru perioada 29 ianuarie-11 februarie. Astăzi este pprima zi de suspendare a activității.

La finele anului trecut, Tesla a transmis că vrea să accelereze planificata extindere a fabricii sale din Germania, inaugurată acum aproape doi ani.

ULTIMA ORĂ Sindicatele Dacia au obținut o majorare a salariului de 4 ori mai mare decât a propus compania CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Sindicatele Dacia au obținut o majorare a salariului de 4 ori mai mare decât a propus compania

Tesla vrea să dubleze capacitatea de producție a fabricii din landul Brandenburg de la nivelul planificat anterior, de 500.000 de mașini pe an, la un milion de vehicule pe an. Conform companiei, în prezent sunt fabricate anual peste 250.000 de unități.

Cei 11.000 de angajați Tesla din Germania beneficiază începând din noiembrie de o majorare salarială de 4%, iar muncitorii din producție primesc încă 2.500 euro pe an, din februarie 2024. 

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
germania