Prețurile petrolului au scăzut, trase în jos de întreruperile de producție din SUA și tensiunile din Orientul Mijlociu

Prețurile petrolului au scăzut, trase în jos de întreruperile de producție din SUA și tensiunile din Orientul Mijlociu
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 ian 2024

Prețurile petrolului au scăzut marți, deoarece traderii au cântărit întreruperile producției din SUA și tensiunile din Orientul Mijlociu și Europa față de creșterea ofertei de țiței din Libia și Norvegia, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Contractele futures pentru țițeiul Brent au pierdut 51 de cenți, sau 0,6%, la 79,55 dolari pe baril. Contractele futures pentru țițeiul West Texas Intermediate (WTI) din SUA au scăzut cu 39 de cenți, sau cu 0,5%, la 74,37 dolari pe baril, scrie News.ro.

DOCUMENT O companie a PMB demarează în plină iarnă achiziția de minicentrale termice modulare pentru susținerea încălzirii centralizate a zeci de mii de bucureșteni CITEȘTE ȘI DOCUMENT O companie a PMB demarează în plină iarnă achiziția de minicentrale termice modulare pentru susținerea încălzirii centralizate a zeci de mii de bucureșteni

Contractele futures pentru petrol au rămas volatile, deoarece incertitudinea a persistat în jurul mai multor indicatori de cerere și ofertă.

"Traderii cântăresc perspectivele economice, ratele dobânzilor, OPEC+ și riscul de întrerupere a aprovizionării ca urmare a evenimentelor din Marea Roșie. Nu avem mai multă claritate cu privire la niciuna dintre acestea decât eram acum câteva săptămâni", a declarat analistul OANDA Craig Erlam.

Prețurile țițeiului au crescut luni cu aproximativ 2%, după ce o lovitură a unei drone ucrainene asupra terminalului de export de combustibil din Marea Baltică al Novatek, Ust-Luga, lângă cel de-al doilea oraș al Rusiei, Sankt Petersburg, a stârnit îngrijorări privind aprovizionarea.

În Orientul Mijlociu, tensiunile au crescut după ce forțele americane și britanice au efectuat o a doua rundă comună de lovituri asupra pozițiilor Houthi din Yemen.

”Avem presiunile geopolitice care nu sunt suficiente pentru a ridica cu adevărat piața petrolului, dar sunt suficiente pentru a împiedica piața să ajungă la un nivel minim”, a spus Bob Yawger, directorul pentru contracte futures pentru energie la Mizuho Bank.

Constrângerile de aprovizionare din SUA au contribuit, de asemenea, la limitarea scăderii prețurilor.

Peste 20% din producția de petrol din Dakota de Nord a rămas închisă din cauza vremii reci și a provocărilor operaționale, a declarat autoritatea care administrează conductele în acest stat.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret