Tesla s-a prăbușit în China

Tesla s-a prăbușit în China
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 aug 2021

Vânzările Tesla au scăzut puternic în China, sugerând că producătorul de mașini electrice al lui Elon Musk pierde teren pe cea mai mare piață din lume atât pentru vehiculele convenționale cât și cele electrice, relatează CNN.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Asociația Pasagerilor de Mașini din China (CPCA) a raportat că vânzările de automobile Tesla a scăzut în luna iulie la doar 8.621 de unități, o prăbușire cu aproape 70% față de luna anterioară, arată Hotnews.

Însă exporturile de mașini construite în fabrica din Shanghai a Tesla au crescut la 24.347 de unități, comparativ cu 5.017 de vehicule exportate în luna iunie.

Musk trimite prin Tesla peste 1 milion de euro în România CITEȘTE ȘI Musk trimite prin Tesla peste 1 milion de euro în România

Asta înseamnă că vânzările totale ale mașinilor Tesla construite în China au scăzut global cu mai puțin de 1%.

Însă experții subliniază că declinul puternic al vânzărilor către consumatorii chinez reprezintă încă un semn al problemelor tot mai numeroase cu care compania lui Elon Musk se confruntă în această țară.

Tesla are parte de o concurență tot mai mare din partea producătorilor locali de mașini electrice însă s-a confruntat recent și cu o serie de probleme de imagine care au inclus o rechemare a tuturor mașinilor construite în Shanghai.

Compania a avut de asemenea de-a face cu un protest al unor proprietari Tesla care s-au strâns anul acesta în fața salonului auto din Shanghai pentru a-și exprima nemulțumirile vizavi de calitatea și diversele probleme de siguranță semnalate de autoritățile de reglementare chineze.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
china