Tesla - serie de accidente. Investigație amplă declanșată în SUA

Tesla - serie de accidente. Investigație amplă declanșată în SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 aug 2021

Administrația americană pentru siguranța traficului (NHTSA) a inițiat procedura oficială de investigare în cazul sistemului de pilot automat al Tesla, după o serie de accidente în care au fost implicate vehicule ale serviciilor de urgență, transmit Reuters și AP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Investigația vizează 765.000 de vehicule, adică aproape tot ce a vândut Tesla în SUA de când a lansat modelele din 2014, arată Agerpres.

Drumul spre Moldova, supranumit și „Drumul Morții”, va fi reconfigurat CITEȘTE ȘI Drumul spre Moldova, supranumit și „Drumul Morții”, va fi reconfigurat

Din 2018, NHTSA a identificat 11 accidente în care mașinile Tesla "au ajuns în apropierea locurilor în care se acordă primul ajutor și au lovit unul sau mai multe vehicule implicate în aceste situații". Au fost raportate 17 răniri și o victimă în aceste accidente.

NHTSA va face o evaluare preliminară a funcției de pilot automat la modelele Y, X, S și 3, produse de Tesla în perioada 2014-2021.

"S-a confirmat că toate vehiculele implicate aveau activată fie funcția de pilot automat, fie cea de control a traficului. Majoritatea incidentelor au avut loc după lăsarea întunericului", a precizat Administrația americană pentru siguranța traficului.

Investigația "va evalua tehnologiile și metodele folosite pentru a monitoriza, asista și exercita modul în care conduce șoferul care utilizează funcția de pilot automat", a informat NHTSA.

Amenzi de peste 30.000 de lei pe străzile din București: 3 șoferi drogați, 4 băuți, 21 de permise reținute CITEȘTE ȘI Amenzi de peste 30.000 de lei pe străzile din București: 3 șoferi drogați, 4 băuți, 21 de permise reținute

Această funcție este în mod frecvent utilizată greșit de șoferii Tesla, care au fost prinși conducând sub influența alcoolului . Recomandările oficiale ale Tesla menționează că funcția de pilot automat de pe mașinile sale reduce sarcinile șoferului, dar ar trebui să fie folosită doar cu un șofer pe deplin atent, care este cu mâinile pe volan și este pregătit să preia oricând controlul.

Acțiunile producătorului de vehicule electrice au scăzut luni cu 2% înainte de deschiderea ședinței Burse de la New York.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
masini