Volkswagen scoate carnea din meniul angajaților și renunță la currywurst

Volkswagen scoate carnea din meniul angajaților și renunță la currywurst
scris 9 aug 2021

Currywurst este un renumit preparat gastronomic din Germania, inclusiv la cantina celei mai mari uzine a grupului auto Volkswagen, însă acest produs va dispărea în curând din meniul cantinei de la Wolfsburg pe măsură ce constructorul german va face tranziția spre o dietă fără carne pentru angajații săi.

Currywurst este o specialitate gastronomică berlineză – cârnat feliat acoperit cu pudră de curry și ketchup – care are și o zi națională ce îi este dedicată. Dintre cele 1.500 de varietăți de cârnați din Germania, currywurst este dintre cele mai deosebite, fiind servit adeseori pe o farfurie din carton alături de chipsuri, scrie Agerpres.

Jacek Olczak, CEO Philip Morris International: Ambiția noastră este ca produsele fără fum să reprezinte peste 50% din veniturile nete totale până în 2025. În România am făcut investiții de peste 500 milioane USD pentru transformarea fabricii din Otopeni CITEȘTE ȘI Jacek Olczak, CEO Philip Morris International: Ambiția noastră este ca produsele fără fum să reprezinte peste 50% din veniturile nete totale până în 2025. În România am făcut investiții de peste 500 milioane USD pentru transformarea fabricii din Otopeni

Pe lângă automobile, Volkswagen produce și currywurst. În 2017, Volkswagen a produs 6,7 milioane de cârnați currywurst, 40% fiind consumați doar la fabricile germane Volkswagen, mai mult decât automobilele vândute la nivel global în acel an de constructorul german.

Potrivit unui document intern citat de DPA, peste câteva săptămâni, atunci când angajații de la uzina de la Wolfsburg vor reveni din vacanța de vară, vor constata că toate felurile servite la cantină vor fi fără carne. Cu toate acestea, peștele va continua să fie servit din când în când.

Mulți angajați și-au exprimat preferința pentru alternative vegetariene și vegane, susține documentul intern, adăugând că o reducere a consumului de carne ajută de asemenea la protejarea mediului înconjurător.

„Vremea când bucătăria vegetariană era tratată la fel ca bucătăria soacrei a apus în sfârșit”, a declarat un purtător de cuvânt de la Federația hotelurilor și restaurantelor din Germania (Dehoga).

Un meniu fără carne a fost deja introdus cu succes la birourile Volkswagen din orașul Hanovra.

Însă carnivorii de la Volkswagen nu trebuie să dispere. Currywurst vor fi în continuare disponibili la vânzătorii ambulanți de peste drum de uzina de la Wolfsburg, la fel ca și în aproape toată Germania.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
currywurst