Tesla va permite încărcarea tuturor mărcilor la stațiile Supercharger

Tesla va permite încărcarea tuturor mărcilor la stațiile Supercharger
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 22 iul 2021

Tesla a acceptat solicitările venite din afara companiei, printre care se numără cele ale autorităților din Germania, să deschidă stațiile de încărcare ale rețelei de superchargere și pentru automobile electrice ale altor mărci.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Elon Musk a anunțat că, începând din acest an, rețeaua de stații Supercharger a Tesla va fi seschisă și pentru alte automobile electrice, produse de mărci concurente. Rețeaua are peste 25.000 de chargere la nivel global și a devenit un instrument de negociere puternic pentru Tesla. În același timp, alte rețele globale s-au creat, inclusiv in Europa, unde producătorii și-au înființat propria rețea de stații de încărcare. Șeful Tesla a precizat că deschiderea rețelei se va face în toate țările unde sunt prezente Superchargere. În România, Tesla a deschis deja patru stații, la București, Timișoara, Sibiu și Pitești.

Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie CITEȘTE ȘI Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie

Autoritățile din Germania i-au cerut lui Elon Musk, luna trecută, să accepte deschiderea stațiilor pentru toate mărcile auto, în sprijinul eforturilor de electrificare a transportului din Europa. Comisia Europeană a decis ca, din 2035, să nu mai permită vânzarea de autoturisme cu emisii de CO2. Constructorii au reacționat și au subliniat că autoritățile europene trebuie să susțină dezvoltarea infrastructurii de încărcare și achiziția de mașini electrice.

La rândul său, Elon Musk ar putea cere guvernului Germaniei sprijin pentru finalizarea fabricii Tesla din zona Berlin, după ce întârzierile generate de emiterea unor avize de mediu au determinat amânarea deschiderii oficiale în acest an. Mai multe, Tesla a primit și amenzi pentru nerespectarea autorizațiilor de construire.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla supercharger
statii de încărcare