Toată Autostrada Buzău – Focșani este în fază de licitație. Tronsonul are o lungime de aproape 70 de km

Toată Autostrada Buzău – Focșani este în fază de licitație. Tronsonul are o lungime de aproape 70 de km
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 feb 2022

Anunțul de participare la licitația pentru construcția ultimelor două tronsoane, cu o lungime însumată de 66,90 kilometri, ale Autostrăzii Buzău – Focșani a fost transmis spre SICAP, acesta urmând să fie vizibil în perioada imediat următoare în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, a anunțat ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„Toată Autostrada Buzău – Focșani (82,44 km) este în fază de licitație! Astăzi a fost transmis spre SICAP Anunțul de Participare la licitația pentru construcția ultimelor două tronsoane cu o lungime însumată de 66,90 km: tronsonul 2 Vadu Pașii – Râmnicu Sărat (30,80 km); tronsonul 3 Râmnicu Sărat – Mândrești Munteni (36,10 km)”, a notat Grindeanu.

VIDEO Pasajul de la Domnești: Prima porțiune asfaltată la primul giratoriu suspendat de pe Centura Capitalei. Cum arată acum CITEȘTE ȘI VIDEO Pasajul de la Domnești: Prima porțiune asfaltată la primul giratoriu suspendat de pe Centura Capitalei. Cum arată acum

Potrivit acestuia, tronsoanele 2 și 3 vor fi construite în 26 de luni de la data semnării contractului, cu finanțare prin PNRR, scrie Agerpres.

Tronsoanele 1 Buzău – Vadu Pașii (4,60 km) și 4 Mândrești Munteni – Focșani Nord (10,94 km) sunt deja în licitație de la 1 februarie 2022 și au ca dată limită pentru depunerea ofertelor 5 aprilie 2022, a menționat șeful de la Transporturi. Acestea vor fi construite în 20 de luni de la data semnării contractului, tot cu finanțare prin PNRR.

„Autostrada Buzău – Focșani este una dintre secțiunile Autostrăzii Moldova (A7) și face parte din Coridorul 3 – București – Regiunea NE (Moldova) (OR3). Întregul proiect al Autostrăzii Buzău – Focșani are o valoare de 7,26 miliarde de lei (inclusiv TVA) și este finanțat prin PNRR, fiind prevăzut în Master Planul de Transport General”, a mai scris ministrul.

viewscnt
Afla mai multe despre
autostrada
buzău – focșani