Topul celor mai bune companii aeriene din lume

Topul celor mai bune companii aeriene din lume
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 iun 2023

Când vine vorba de lumea cu pielea moale și picioarele întinse a elitei absolute a aviației de top, Singapore Airlines zboară la înălțime de zeci de ani. Acum, pentru a cincea oară în istoria de 23 de ani a premiilor, a fost desemnată cea mai bună companie aeriană în cadrul prestigiosului Skytrax World Airline Awards 2023, transmite CNN.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Anunțul a fost făcut în cadrul unei gale care a avut loc la 20 iunie la Muzeul Aerului și Spațiului din cadrul Salonului aeronautic de la Paris, la doar câteva săptămâni după ce transportatorul aerian de pavilion din Singapore a fost desemnat nr. 5 în lume de către agenția de evaluare a siguranței aviației și a produselor AirlineRatings.com.

Carlos Ghosn, fostul șef al Renault-Nissan, deschide proces și cere despăgubiri de peste un miliard de dolari CITEȘTE ȘI Carlos Ghosn, fostul șef al Renault-Nissan, deschide proces și cere despăgubiri de peste un miliard de dolari

Qatar Airways – de șapte ori câștigătoare a premiului Airline of the Year – a fost pe locul 2 în acest an, urmată de compania japoneză ANA All Nippon Airways pe locul 3, Emirates pe locul 4 și Japan Airlines pe locul 5, arată G4Media.ro.

Transportatorul național din Qatar a fost cel mai bun la clasa business, cu victorii pentru cea mai bună clasă business din lume, cel mai bun scaun la clasa business din lume, cel mai bun salon la clasa business din lume (salonul Al Mourjan de la Aeroportul Internațional Hamad), cea mai bună masă la un salon la clasa business din lume și cea mai bună companie aeriană din Orientul Mijlociu.

ANA s-a ales cu premiul pentru cele mai înalte standarde de igienă: A fost desemnată cea mai curată companie aeriană din lume pentru al treilea an consecutiv, precum și premiul pentru cele mai bune servicii aeroportuare din lume.

Kuwait Airways, care tocmai a lansat un serviciu gratuit de șofer pentru pasagerii de la clasa întâi și business, a fost desemnată cea mai bună companie aeriană din lume, în timp ce AirAsia a fost desemnată cea mai bună companie aeriană low-cost din lume. Nu au existat surprize în această privință, deoarece a câștigat premiul în fiecare an din 2010.

Scoot a fost desemnată cea mai bună companie aeriană low-cost pe distanțe lungi din lume, iar Volotea s-a impus în categoria foarte competitivă a celei mai bune companii aeriene low-cost din Europa.

Cele mai eco-conștiente companii aeriene din lume

Air Canada a triumfat în noua categorie World’s Most Family-Friendly Airline (Cea mai prietenoasă companie aeriană din lume pentru familii), care acoperă aspecte precum politicile privind locurile pentru familii, îmbarcarea prioritară și facilitățile pentru copii.

Personalul de cabină de la Garuda Indonesia a fost votat cel mai bun din lume, Cathay Pacific a câștigat premiul World’s Best Inflight Entertainment, iar Bangkok Airways a fost din nou desemnată cea mai bună companie aeriană regională din lume.

FOTO Ciolacu a mers cu metroul până la Ministerul Transporturilor: Am încercat să plătesc și cu telefonul, am văzut mesaj de la bancă, nu știu de ce nu a funcționat. Sper să plec și cu Grindeanu cu trenul la mare CITEȘTE ȘI FOTO Ciolacu a mers cu metroul până la Ministerul Transporturilor: Am încercat să plătesc și cu telefonul, am văzut mesaj de la bancă, nu știu de ce nu a funcționat. Sper să plec și cu Grindeanu cu trenul la mare

Delta Air Lines a fost desemnată cea mai bună companie aeriană din America de Nord, cu cel mai bun serviciu pentru personalul de bord din regiune, în timp ce Sun Country Airlines a fost desemnată cea mai bună companie aeriană low-cost din America de Nord, iar Alaska Airlines a primit pentru prima dată titlul de cea mai bună companie aeriană regională din America de Nord.

Topul companiilor aeriene din lume în 2023, potrivit Skytrax

1. Singapore Airlines

2. Qatar Airways

3. ANA All Nippon Airways

4. Emirates

5. Japan Airlines

6. Turkish Airlines

7. Air France

8. Cathay Pacific

9. EVA Air

10. Korean Air

11. Hainan Airlines

12. Swiss Int’l Air Lines

13. Etihad Airways

14. Iberia

15. Fiji Airways

16. Vistara

17. Qantas Airways

18. British Airways

19. Air New Zealand

20. Delta Air Lines

Decizie în pregătire - Înregistrarea fiscală a punctului de lucru ca plătitor de salarii, indiferent de numărul de angajați CITEȘTE ȘI Decizie în pregătire - Înregistrarea fiscală a punctului de lucru ca plătitor de salarii, indiferent de numărul de angajați

World’s Best Cabin Crew 2023

1. Garuda Indonesia

2. Singapore Airlines

3. ANA All Nippon Airways

4. EVA Air

5. Hainan Airlines

6. Qatar Airways

7. Cathay Pacific

8. Thai Airways

9. Emirates

10. Japan Airlines

ULTIMA ORĂ Primele informații despre Dacia Sandero electric CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Primele informații despre Dacia Sandero electric

World’s Best Low-Cost Airlines 2023

1. AirAsia

2. Scoot

3. Indigo

4. Flynas

5. Volotea

6. Transavia France

7. Sun Country Airlines

8. Southwest Airlines

9. airBaltic

10. Jet2.com

11. easyJet

12. Vueling Airlines

13. Ryanair

14. Jetstar Airways

15. flyDubai

 A fost desemnat constructorul pentru încă un tronson al Autostrăzii Sibiu - Făgăraș CITEȘTE ȘI A fost desemnat constructorul pentru încă un tronson al Autostrăzii Sibiu - Făgăraș

The World’s Most Family-Friendly Airlines 2023

1 Air Canada

2 Singapore Airlines

3 Emirates

4 Qatar Airways

5 ANA All Nippon Airways

6 Japan Airlines

7 Virgin Atlantic

8 Etihad Airways

9 EVA Air

10 British Airways

viewscnt
Afla mai multe despre
singapore airlines
avioane
companii aviatice