VW reduce masiv prețurile la mașinile electrice din familia ID

VW reduce masiv prețurile la mașinile electrice din familia ID
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 9 ian 2024

Într-o competiție acerbă cu Tesla și cu celelalte companii care produc mașini electrice, Volkswagen a anunțat lansarea unei campanii care are ca scop acoperirea subvenției pentru mașini electrice din Germania, anulată pe neașteptate în luna decembrie. Pentru luna ianuarie, ID.3, ID.4 și ID.5 sunt mai ieftine cu până la 8.000 de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„Volkswagen Environmental Bonus” este numele campaniei anunțate de constructorul german care are ca scop păstrarea vânzărilor la un nivel ridicat, după eliminarea subvenției acordate de stat. Inițial, VW a anunțat clienții că va suporta subvenția pentru toate mașinile comandate, însă această decizie vizează doar comenzile deja existente. Pentru a păstra prețurile mașinilor ID.3, ID.4 și ID.5 la un nivel apropiat de cel din 2023, compania a decis să taie prețurile substanțial.

TAROM are un nou CEO. Experiență la ABN AMRO BANK, Romtelecom, Telekom Group CITEȘTE ȘI TAROM are un nou CEO. Experiență la ABN AMRO BANK, Romtelecom, Telekom Group

Sistemul de bonus de mediu introdus de VW are mai multe componente și țintește în special mașinile care ar fi fost eligibile și în sistemul subvenției de stat, adică cele cu prețuri până la 45.000 de euro. Mașinile primesc în primul rând o reducere de 1.785 de euro, ca bonus de mobilitate electrică. Ulterior, în funcție de mașină, reducerea poate ajunge până la 7735 de euro.

Ca urmare a acestei campanii, modelul ID.3, cel mai ieftin automobil electric din oferta VW, va putea fi comandat cu 32.975 de euro, față de aproape 40.000 de euro cât avea prețul de listă. Modelele mai scumpe, ID.5 în versiunea GTX și ID.7, proaspăt lansat, vor primi reduceri mai mici, dar destul de consistente: între 4.760 și 6000 de euro.

Cum râdea Elon Musk de compania chineză BYD, care tocmai a depășit Tesla CITEȘTE ȘI Cum râdea Elon Musk de compania chineză BYD, care tocmai a depășit Tesla

Modelele ID.4 și ID.5 primesc atât bonusul de mobilitate cât și bonusul promoțional, de 5.950 de euro, astfel că prețul lor se reduce cu aproape 8.000 de euro. ID.4 va costa 32.600 și va deveni cel mai ieftin automobil electric al VW, iar ID.4 GTX va avea un preț de 45.520 de euro. În fine, ID.5 va putea fi comandat pentru 50.505 euro, la care se adaugă opționalele.

Și pe alte piețe din Europa au fost anunțate reduceri de prețuri ale modelelor electrice de la VW. Franța, Italia, Norvegia, Belgia sunt doar câteva dintre țările în care compania a anunțat începând de la sfârșitul lunii decembrie modificări substanțiale de prețuri "pentru atingerea obiectivelor de business", după cum au declarat reprezentanții companiei. În urmă cu un an, șeful VW Group, Olvier Blume, spunea că nu va intra în jocul Tesla de reducere a prețurilor la mașinile electrice.

EXCLUSIV Românii au dat năvală să-și rezerve noul Duster. Dacia a decis să suplimenteze oferta pentru precomenzi CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Românii au dat năvală să-și rezerve noul Duster. Dacia a decis să suplimenteze oferta pentru precomenzi

În România, importatorul Porsche România acord discounturi de 10.200 de euro pentru toată gama de mașini electrice, după cum afișează site-ul companiei de mai mult timp. Prețul anunțat poate fi cumulat cu reducerea din cadrul Programului Rabla Plus, însă în acest moment nu este în derulare nicio etapă a acestui program, care pentru 2024 va avea sume mai mici ce vor fi acordate mașinilor electrice.

Cu ajutorul discountului, un ID.3 poate fi comandat începând cu 33.500 de euro, din care va putea fi scăzut Rabla Plus, de circa 5000 de euro. Modelul superior, ID.4, care are preț de listă de 51.611 euro, poate fi cumpărat cu discount cu suma de 41.411 euro, din care poate fi dedus Rabla Plus.

viewscnt
Afla mai multe despre
preturi vw id.3
id.4
id.5
reducere preturi masini electrice
vw discount