Toyota investește 1,2 miliarde de dolari în construcția unei fabrici de vehicule electrice în China

Toyota investește 1,2 miliarde de dolari în construcția unei fabrici de vehicule electrice în China
scris 2 mar 2020

Constructorul auto japonez Toyota va investi aproximativ 8,5 miliarde de yuani (1,22 miliarde dolari) în construcția unei noi fabrici de vrhicule electrice în orașul chinez Tianjin, în colaborare cu partenerul local FAW Group, potrivit unui document de la autoritățile locale, citat de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Fabrica va avea o capacitate de producție de 200.000 de vehicule pe an, arată documentul de la China-Singapore Tianjin Eco-city, scrie News.ro.

Vehiculele din China care folosesc surse noi de energie includ vehicule cu baterie, hibride și cu celule de carburant.

Din fugar, invitat special: Carlos Ghosn va participa la Congresul Mondial al industriei auto CITEȘTE ȘI Din fugar, invitat special: Carlos Ghosn va participa la Congresul Mondial al industriei auto

Toyota a refuzat să comenteze, dar a precizat într-un comunicat că privește China ca fiind una dintre cele mai importante piețe ale companiei și că analizează permanent diferite măsuri în China pentru a satisface necesarul de dezvoltare a afacerilor în această țară.

Anul trecut, Toyota a vândut în China 1,62 de milioane de automobile Toyota și Lexus, în creștere cu 9%, chiar dacă piața a înregistrat un declin de 8,2%.

Grupul japonez își extinde totodată capacitatea de producție a companiei sale mixte din Guangzhou, pe care o deține cu un alt partener local, GAC.

viewscnt
Afla mai multe despre
toyota
china
masini electrice