Comisia Europeană investighează împrumutul de 400 de milioane de euro acordat Alitalia de Guvernul italian

Comisia Europeană investighează împrumutul de 400 de milioane de euro acordat Alitalia de Guvernul italian
scris 29 feb 2020

Comisia Europeană (CE) a deschis vineri o investigație aprofundată privind cel mai recent împrumut guvernamental, de 400 de milioane de euro, acordat operatorului aerian italian Alitalia, în urmă cu două luni, pentru a evalua dacă distorsionează concurența în UE, transmite DPA.

În 2017, Alitalia a fost plasată sub administrare specială după ce salariații au respins un plan de restructurare ce viza reducerea efectivelor și a salariilor. Compania supraviețuiește datorită creditelor acordate de statul italian, care totalizează 1,3 miliarde de euro, scrie Agerpres.

EXCLUSIV Borbely, Hidroelectrica, revenit din Marea Britanie: Compania poate fi listată până la Crăciun. Interes mare la Londra CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Borbely, Hidroelectrica, revenit din Marea Britanie: Compania poate fi listată până la Crăciun. Interes mare la Londra

Deschiderea unei investigații aprofundate este "o măsură standard" pentru a clarifica dacă noul împrumut respectă reglementările UE privind ajutorul de stat, a anunțat vineri Comisia Europeană. De asemenea, executivul comunitar analizează precedentele credite punte acordate Alitalia, care totalizează 900 de milioane de euro.

Compania feroviară controlată de stat Ferrovie dello Stato (FS) conduce un consorțiu care vrea să preia Alitalia. Din consorțiu fac parte operatorul aerian american Delta și firma italiană de infrastructură Atlantia, controlată de familia Benetton. Deocamdată, negocierile nu au avut succes.

Autoritățile de la Roma sunt în căutarea unui cumpărător pentru compania aerian italiană care trece din nou printr-o perioadă dificilă.

viewscnt
Afla mai multe despre
alitalia
comisia europeană