Toyota România recheamă în service mașini pentru posibile defecțiuni

Toyota România recheamă în service mașini pentru posibile defecțiuni
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 9 mai 2017

Toyota România a anunțat începerea unei campanii de rechemare pentru autoturisme Land Cruiser 150, ca urmare a unor posibile defecțiuni la galeria de evacuare a gazelor. Autoturismele vizate au fost fabricate în perioada 2015 – 2016, în Japonia.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Toyota va rechema în service pentru verificare și remedierea unor posibile defecțiuni cauzate de corodarea unei flanșe de la galeria de evacuare, care ar putea conduce, în cele mai grave situații, la desprinderea flanșei de pe galerie. De asemenea, nivelul emisiilor de noxe al mașinii va fi mai crescut, în acest caz.

Sunt vizate vehicule echipate cu motoare diesel, fabricate în Japonia în intervalul iunie 2015 – ianuarie 2016. Nu toate automobilele fabricate în acea perioadă sunt afectate de posibila defecțiune.

Toyota România recheamă în service mașini pentru posibile defecțiuni

După cum se arată în descrierea defecțiunii, „autoturismele vizate sunt echipate cu motoare diesel al căror sistem de evacuare include un sistem de reducere a emisiile poluante prin intermediul unui injector de uree, instalat pe o flanșă a galeriei de evacuare. Există posibilitatea ca această flanșă să corodeze și să apară o fisură, ducând, în cele mai grave situații, la desprinderea flanșei pe care este montat injectorul de galeria de evacuare. Daca acest lucru se întâmplă nivelul emisiilor poluante certificat, nu va mai putea fi respectat.”

Ca în toate cazurile de rechemare, proprietarii acestor vehicule vor fi anunțați prin intermediul unor scrisori și vor fi invitați la cel mai apropiat service Toyota. Procedura de remediere constă în înlocuirea galeriei de evacuare. Timpul necesar reparației a fost estimat la o oră. 

viewscnt
Afla mai multe despre
toyota
land cruiser
rechemare