Toyota va lansa anul viitor o nouă generație a automobilului cu hidrogen Mirai

Toyota va lansa anul viitor o nouă generație a automobilului cu hidrogen Mirai
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 27 sep 2019

Toyota va lansa a doua generație a modelului Mirai, un autovehicul fuel cell, propulsat de energia produsă de hidrogen. Informația a fost transmisă în premieră de președintele companiei, Takeshi Uchimada, la o conferință pe teme de hidrogen.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Toyota Mirai va avea anul viitor o nouă generație, a anunțat președintele companiei, Takeshi Uchimada, care a anunțat vestea la o conferință din Tokyo despre hidrogen, potrivit Automotive News.

Toyota Mirai, care costă aproximativ 80.000 de euro în acest moment, este unul dintre cele mai avansate automobile de pe piață, fiind lansat în 2014, pe baza conceptului FCV-R. A fost considerat primul automobil de serie alimentat cu hidrogen. Are în centru un motor electric de 113 kW (152 CP) alimentat cu energie electrică produsă de o pilă cu hidrogen. Autonomia cu „un plin” de hidrogen este de peste 500 km.  

Șeful vânzărilor și marketingului Toyota din Europa, Matt Harrison, a spus în luna mai a acestui an că mașinile alimentate cu pile electrice cu hidrogen, cunoscute și sub numele de fuel cell, vor ajunge să aibă un preț similar cu cel al hibridelor, „în următorii 10 ani”.

Honda va înceta să mai vândă vehicule cu motoare diesel în Europa din 2021 CITEȘTE ȘI Honda va înceta să mai vândă vehicule cu motoare diesel în Europa din 2021

„De la a treia generație ne așteptăm pe deplin ca prețul  fuel cell să fie comparabil cu hibridele”, a declarat Harrioson „Noi credem că vehiculele fuel cell au un potențial uriaș”, a mai spus oficialul Toyota.

Tehnologia fuel cell se va ieftini, potrivit specialiștilor, în special datorită prețului platinei utilizate, care va ajunge, la noile generații, la aceeași cantitate ca la actualele convertoare catalitice de la diesel, adică 3 - 7 grame, față de 30 - 60 grame la celulele fuel cell. Bosch dezvoltă în prezent o nouă generație cu un consum mai mic de platină ce va fi disponibilă constructorilor în 2022.

viewscnt
Afla mai multe despre
toyota mirai
noua generatie mirai
masini cu hidrogen
fuel cell
pret mirai