Traficul pe aeroportul Henri Coandă a crescut cu 18,4% în primul trimestru, la 2,1 milioane pasageri

Traficul pe aeroportul Henri Coandă a crescut cu 18,4% în primul trimestru, la 2,1 milioane pasageri
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 mai 2016

Aeroportul Internațional Henri Coandă a înregistrat în primul trimestru din acest an o creștere a traficului cu 18,4%, până la 2,14 milioane de pasageri, în condițiile în care media la nivel european a fost de 7,8%, avansul plasând cel mai mare aeroport din România pe locul al patrulea în rândul aeroporturilor similare din Europa cu cele mai mari creșteri, a anunțat, joi, compania care administrează aeroportul.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dacă ritmul de creștere se menține și în lunile următoare, aeroportul ar putea intra, în 2016, într-o nouă categorie, a aeroporturilor cu un trafic anual de peste 10 milioane de pasageri, scrie News.ro.

În 2015, numărul pasagerilor care au tranzitat aeroportul din Otopeni a fost de circa 9,3 milioane, potrivit datelor oficiale.

Aeroportul Henri Coandă a înregistrat și o creștere cu 10,1% a numărului de mișcări de aeronave în primele trei luni din 2016, până la 23.719 de mișcări de aeronave (aterizări și decolări), peste avansul mediu la nivel european, de 4%.

După ritmul de creștere a numărului de pasageri, aeroportul Henri Coandă a ocupat poziția a patra la categoria aeroporturilor care au avut între 5 și 10 milioane de pasageri, se arată în comunicat.

Pe primele trei locuri în această categorie s-au clasat aeroporturile Berlin Schonefeld din Germania, Faro-Algarve din Portugalia și Larnaca din Cipru.

În 2015, pe aeroportul din Otopeni s-au operat în jur de 100.000 de aterizări și decolări, mai mult decât pe toate celelalte aeroporturi din țară luate la un loc, pe care s-au înregistrat în total circa 90.000 de aterizări și decolări, potrivit reprezentanților Romatsa, regia de stat care se ocupă cu dirijarea traficului aerian din România.

viewscnt
Afla mai multe despre
henri coandă
pasageri