Transportatorii din Deltă vor să majoreze tarifele

Transportatorii din Deltă vor să majoreze tarifele
scris 24 mai 2022

Transportatorii din Deltă vor să majoreze tarifele practicate pentru serviciile prestate cu cel puțin 10 lei, începând de luna viitoare, ca urmare a creșterii prețurilor la combustibil, a declarat președintele Asociației Operatorilor Navelor de Agrement și Transport Rapid (AONATR), Ștefan Ivanov, citat de Agenția de presă Rador.

Până în momentul de față, agenții economici nu au scumpit tarifele practicate pentru localnici, iar președintele AONATR susține că viitoarele majorări nu vor acoperi în totalitate pierderile înregistrate pe fondul creșterii prețurilor combustibilului.

Starbucks pleacă definitiv din Rusia CITEȘTE ȘI Starbucks pleacă definitiv din Rusia

”Operatorii economici au benzină fără accize, dar prețul ei s-a apropiat de cel al benzinei cu accize. Dacă înainte diferența era de aproape 50%, acum aproape că nu mai simțim diferența. În fiecare lună, avem o creștere de 50 de bani, 80 de bani pe litru, ceea ce nu va mai putea fi susținut și toată lumea se gândește la o creștere. Nu va fi o dublare de prețuri, chiar dacă benzina fără accize a fost 3 lei, iar acum a ajuns la 6 lei și se intenționează să ajungă la 7 lei-8 lei. Va fi o creștere cu 10-20 de lei pe serviciu, de agrement, de transport”, a menționat președintele Ivanov.

El a mai spus că micii transportatori privați din Deltă doresc să majoreze tarifele începând de luna viitoare. ”Va fi o eficientizare minimă a activității”, a precizat președintele AONATR.

Potrivit acestuia, fenomenul turistic în Deltă este mai mic cu 50% față de aceeași perioadă a anului trecut.

”Avem o scădere de cel puțin 50% și ne este greu să menținem personalul. Totul e în scădere, dar tindem să credem că la nivel național oamenii sunt rezervați în a-și cheltui fondurile pentru că nu știm evenimentele la nivel global. În anii trecuți, turismul a început mai binișor ca flux, iar acum avem doar turism de weekend”, a explicat președintele Ivanov.

În momentul de față, prețul unei călătorii Tulcea-Sulina este de 50 de lei pentru un localnic, în timp ce un turist plătește 70 de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
delta dunării
transportatori