Transportatorii și taximetriștii din COTAR organizează miercuri și joi proteste anti-Uber în fața sediului Guvernului

Transportatorii și taximetriștii din COTAR organizează miercuri și joi proteste anti-Uber în fața sediului Guvernului
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 apr 2017

Transportatorii și taximetriștii care fac parte din Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR) organizează miercuri, 26 aprilie, și joi, 27 aprilie, proteste în fața sediului Guvernului împotriva a ceea ce ei numesc pirateria d epe piață, desfășurată în special prin cadrul platformei Uber, a anunțat marți confederația, care mizează pe participarea la proteste a circa 6.000 de taxiuri, autobuze și microbuze.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Protestele au fost autorizate luni de Primăria Capitalei și se vor desfășura miercuri și joi între orele 9.30 și 21.00, scrie News.ro.

"În cele două zile de protest, 26 și 27 aprilie, transportatorii participanți la protest nu vor efectua nicio cursă. Ne cerem scuze pentru disconfortul pe care-l vom crea clienților noștri, locuitorilor din Ilfov, care nu vor mai avea mijloace de transport în zilele de protest, și bucureștenilor", a precizat confederația.

Transportatorii au repetat acuzațiile la adresa platformei de ride-sharing Uber, pe care o acuză de transport nelegal în România.

Producția Ford Craiova, creștere de 54% în martie. Livrările de autoturisme din România au depășit 10.000 de unități în martie CITEȘTE ȘI Producția Ford Craiova, creștere de 54% în martie. Livrările de autoturisme din România au depășit 10.000 de unități în martie

"Pe 10 martie, domnul ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc, ne-a promis că va promova OUG pentru modificarea a două articole din Legea 38/2003, în așa fel încât activitatea neautorizată de transport să fie sancționată, iar aplicațiile de tip UBER să fie obligate să se autorizeze, astfel încât să funcționeze legal, dacă vor să-și desfășoare activitataea în România. Cât timp există o legislație clară, nu este posibil ca unii transportatori să se supună legilor și alții să funcționeze sfidând aceeași legislație, fără a fi sancționați", a menționat comunicatul COTAR.

Transportatorii acuză că proiectul de Ordonanță de Urgență s-a blocat pe traseul de avizare și cer închiderea pieței doar pentru companiile care obțin trasee la licitații și care ar trebui, susține COTARl, să beneficieze de monopol pe acele trasee.

"Cerem scoaterea în afara legii a platformelor tehnologice online care prestează servicii de taximetrie în mod neautorizat, așa cum s-a întâmplat în țările europene, unde statul a vrut să-și protejeje transportatorii autorizați. Cerem scoaterea în afara legii a tururor platformelor online care fac servicii de transport de persoane nedeclarat, nefiscalizat în România și neautorizat conform legislației în vigoare. Cerem scoaterea în ilegalitate a tuturor firmelor care fac transport regulat, pe rute pentru care nu au participat la licitații și nu au câștigat dreptul de a le opera, conform legii", solicită COTAR.

viewscnt
Afla mai multe despre
cotar
uber
proteste
taxi