Tribul Cherokee cere constructorului auto Jeep să nu îi mai utilizeze numele pentru modelul 4x4

Tribul Cherokee cere constructorului auto Jeep să nu îi mai utilizeze numele pentru modelul 4x4
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 feb 2021

Legendarul automobil de teren Jeep Cherokee, un model cu o vârstă de aproape 50 de ani, ar putea fi nevoit să își schimbe numele după ce șeful tribului amerindian cu același nume a apreciat că a venitul timpul ca firmele și echipele sportive din SUA să înceteze să mai utilizeze numele lor, transmite AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Șeful tribului Cherokee, Chuck Hoskin Jr, "a spus producătorului auto că nu va mai tolera utilizarea numelui"Cherokee" de către companie", a confirmat luni un purtător de cuvânt al acestui trib. Acest lucru a fost comunicat firmei mamă a producătorului Jeep, grupul Stellantis, rezultat în urma fuziunii dintre grupul francez PSA și cel italiano-american FiatChrysler, scrie Agerpres

Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online? CITEȘTE ȘI Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online?

"Cred că a venit timpul în această țară, atât pentru companii cât și pentru echipe sportive, să renunțe la utilizarea numelor, imaginilor și mascotelor amerindiene pentru produsele, tricourile și echipele lor", a apreciat șeful tribului Cherokee într-o declarație transmisă la mijlocul lunii trecute revistei americane Car and Driver. "Sunt sigur că au fost bine intenționați dar nu suntem onorați să avem numele nostru înscris pe portiera unei mașini", a adăugat Chuck Hoskin Jr.

Constructorul auto american Jeep a lansat automobilul de teren Cherokee în 1974 și între timp au fost introduse mai multe modele cu același nume.

viewscnt
Afla mai multe despre
cherokee
jeep
4x4