Turcia a arestat șapte persoane, inclusiv patru piloți, în legătură cu tranzitul lui Carlos Ghosn prin Istanbul, în drumul său din Japonia spre Liban

Turcia a arestat șapte persoane, inclusiv patru piloți, în legătură cu tranzitul lui Carlos Ghosn prin Istanbul, în drumul său din Japonia spre Liban
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 ian 2020

Poliția din Turcia a reținut șapte persoane, inclusiv patru piloți, în cadrul unei investigații deschise de poliție în legătură cu tranzitul fostului președinte al Nissan Carlos Ghosn, care a fugit din Japonia în Liban, via Istanbul, a relatat joi televiziunea NTV, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ghosn, unul dintre cei mai cunoscuți șefi de companii din lume, a devenit cel mai faimos evadat din Japonia, anunțând marți că a fugit în Liban pentru a scăpa de un sistem de justiție ”corupt”, amintește news.ro.

Persoane apropiate situației au declarat că Ghosn a sosit luni la Beirut, de la Istanbul, cu un avion privat.

Site-ul Hurriyet a relatat, cotând un oficial din Ministerul de Interne din Turcia, că poliția de frontieră turcă nu a fost informată de sosirea lui Ghosn, iar intrarea și ieșirea lui din țară nu au fost înregistrate.

VIDEO&FOTO Dacia Sandero, cu motor de 265 CP, va participa în premieră, în WRC - Campionatul Mondial de Raliuri CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Dacia Sandero, cu motor de 265 CP, va participa în premieră, în WRC - Campionatul Mondial de Raliuri

Avionul a sosit luni, la ora 5:30 a.m. (04:30 ora României), la aeroportul Ataturk din Istanbul, potrivit Hurriyet, adăugând că procurorii au ordonat arestările după extinderea investigației.

Informațiile nu au putut fi confirmate imediat, potrivit Reuters.

În Japonia, televiziunea NHK a relatat că autoritățile japoneze i-au permis lui Ghosn să poarte la el un pașaport francez de rezervă, încuiat într-o casetă, în perioada eliberării sale pe cauțiune, oferind o informație legată de modul în care acesta a reușit să evadeze din Japonia în Liban.

Procuratura a percheziționat joi reședința lui Ghosn din Tokyo, a mai relatat NHK.

Omul de afaceri, care deține cetățenie franceză, libaneză și braziliană, a fost extras din Tokyo de către o companie privată de securitate, în urmă cu câteva zile, aceasta fiind o culminare a unui plan pregătit în ultimele trei luni.

Autoritățile japoneze nu au comentat oficial fuga lui Carlos Ghosn. Instituțiile guvernamentale japoneze sunt închise în această săptămână pentru sărbătoarea Anului Nou.

VIDEO&FOTO Daniel Chițoiu (ALDE) - accident rutier soldat cu deces CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Daniel Chițoiu (ALDE) - accident rutier soldat cu deces

În Liban, autoritățile au anunțat că Ghosn a intrat legal în țară, cu pașaport francez. Dar unul dintre avocații japonezi ai lui Ghosn a spus că are încă în posesie toate cele trei pașapoarte ale acestuia, în conformitate cu termenii eliberării pe cauțiune.

Cu toate acestea, Ghosn deținea și un pașaport francez de rezervă, potrivit unor surse citate de NHK.

Ghosn ar fi fost obligat din luna mai să dețină un pașaport, a relatat NHK, fără să precizeze motivul.

Străinii din Japonia sunt obligați să dețină carduri de identificare emise de guvern sau să aibă permanent la ei pașaportul.

NHK a mai relatat că avocații lui Ghosn au solicitat ca termenii eliberării pe cauțiune să fie modificați astfel încât acesta să aibă la el pașaportul, într-o casetă închisă. Cheia casetei ar fi fost în posesia avocaților acestuia.

viewscnt
Afla mai multe despre
ghosn
japonia