Carlos Ghosn a fugit ascuns în cutia unui instrument muzical, cu ajutorul unui comando

Carlos Ghosn a fugit ascuns în cutia unui instrument muzical, cu ajutorul unui comando
scris 31 dec 2019

Un post de televiziune din Liban susține că evadarea lui Carols Ghosn s-a petrecut cu ajutorul unui comando privat, după un plan pus la punct de soția lui, Karol. El ar fi primit deja asigurări privind protecția sa din partea președintelui libanez.

Fostul președinte Nissan Carlos Ghosn a părăsit Japonia în cutia unui instrument, susține un post de televiziune din Beirut, care citează surse neoficiale. Mai mult, el a intrat în Liban legal, cu ajutorul unui pașaport francez, în condițiile în care avocații săi din Japonia susțin că toate cele trei pașapoarte, francez, libanez și brazilian se află în posesia lor, așa cum cereau condițiile eliberării.

Postul libanez de televiziune susține că a încercat să ceară o opinie ambasadorului japonez din Beirut, imediat după aflarea veștii, însă acesta s-a arătat surprins și a părăsit imediat evenimentul la care participa la acel moment, după ce a trimis mai multe mesaje scrise. După cum susțin ziariștii libanezi, Carlos Ghosn se afla deja în casa sa din Beirut, o locuință pe numele soției sale. Anterior, el s-ar fi întâlnit cu președintele libanez generalul Michel Aoun, care i-a garantat întreaga lui susținere și protecție.

Traseul pe care Carlos Ghosn a ajuns în Liban pare desprins dintr-un film polițist. Un comando paramilitar a sosit în Tokyo în seara de luni, 30 decembrie, deghizați în instrumentiști, sub pretextul că susțin un mic concert. La finalul petrecerii, echipa și-a strâns instrumentele și a părăsit Japonia, de pe un aeroport local, la bordul avionului privat cu care venise. După o escală în Turcia, avionul a aterizat la Beirut, unde era pregătită deja primirea lui Ghson. În tot acest timp, Karol Ghosn, soția fostului executiv Nissan, s-a aflat în SUA, de unde se pare că a organizat întreaga acțiune.

ULTIMA ORĂ VIDEO Carlos Ghosn a fugit din Japonia, de sub control judiciar, și s-a refugiat în Liban CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ VIDEO Carlos Ghosn a fugit din Japonia, de sub control judiciar, și s-a refugiat în Liban

Reamintim că Carlos Ghosn se afla în Japonia sub control judiciar, după ce fusese eliberat pe cauțiune în urmă cu câteva luni. El este acuzat de mai multe fraude privind nedeclararea veniturilor sale și se pregătea de procesul ce ar trebui să înceapă în primăvara lui 2020. Eliberarea condiționată a lui Carlos Ghosn a presupus plata unei cauțiuni de circa 9 milioane de dolari, și o serie de condiții stricte, printre care interdicția de a părăsi orașul Tokyo, cea de a lua contact cu soția sa și cu persoane implicate în cazurile în care este cercetat, interdicția de a folosi un calculator cu internet sau emailul. El avea, totuși, dreptul să-și petreacă timpul așa cum dorește, astfel că a putut să organizeze petrecerea cu ajutorul căreia se pare că a reușit să evadeze.

Potrivit presei japoneze, procurorii au cerut imediat judecătorilor ridicarea cauțiunii, ceea ce înseamnă confiscarea sumei plătite la eliberare de Ghson. În total, pentru cele două eliberări ale sale, fostul șef al Alianței Renault Nissan a plătit circa 15 milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
nissan
carlos ghosn
evadare carlos ghosn
renault
fuga ghosn
allianta renault nissan mitsubishi