Șoferii și pasagerii Uber nu mai sunt obligați să poarte mască sau să lase liber locul din dreapta șoferului pe teritoriul Statelor Unite.
Uber a luat recent aceeași decizie și pentru România, după ce țara a ieșit din starea de urgență. Și aici purtarea măștii rămâne o recomandare de care pasagerii și șoferii pot ține sau nu cont.
Uber a anunțat acum că renunță la condiția purtării măștii, impusă până acum atât șoferilor, cât și pasagerilor din Statele Unite. Asta imediat după ce o instanță de judecată a declarat ilegal mandatul federal care obliga la purtarea măștii în mijloacele de transport.
28 mai Maratonul Fondurilor Europene

Înaintea Uber, mai multe instituții de transport, precum SEPTA Philadelphia, sistemul de transport feroviar din Washington D.C sau New Jersey Transit au renunțat și ele la purtarea obligatorie a măștii de protecție.
Uber își roagă șoferii și pasagerii să fie politicoși și să aibă înțelegere, atât pentru cei care optează să poarte mască în continuare pentru propria siguranță, cât și pentru cei care nu mai vor să o poarte.

În cazul în care pasagerii nu se simt confortabil din cauza discrepanței, cursa poate fi anulată, amintește Uber. Însă, pasagerul nu are cum să știe înainte de a se urca în mașină dacă șoferul poartă sau nu mască.
Cu aceeași ocazie, Uber a renunțat și la politica de lăsare liberă a scaunului din față, pentru ca distanța dintre ocupanții mașinii să fie cât mai mare posibil. Totuși, compania recomandă folosirea acestuia doar dacă bancheta din spate este ocupată.