ULTIMA ORĂ Aramco a semnat o scrisoare de intenție cu Renault pentru intrarea în compania de motoare, cu uzină la Mioveni

ULTIMA ORĂ Aramco a semnat o scrisoare de intenție cu Renault pentru intrarea în compania de motoare, cu uzină la Mioveni
scris 2 mar 2023

Gigantul petrolier Aramco a semnat o scrisoare de intenție pentru a deveni acționar minoritar în cadrul noii companii de motoare și cutii de viteze, care este pe cale să fie înființată de Renault Group și Geely.

Aramco va investi alături de Renault și Geely „pentru a susține dezvoltarea companiei și va contribui la cercetarea și dezvoltarea unor soluții de combustibili sintetici și a unor tehnologii de nouă generație în domeniul propulsiei cu hidrogen”. Renault transmite că „este de așteptat ca Renault Group și Geely să-și mențină cote de participare egale în noua entitate independentă”.

Cu o rețea globală de 17 uzine mecanice și 5 centre R&D pe trei continente, viitoarea companie ar urma să devină un furnizor global cu o capacitate de producție anuală de peste cinci milioane de transmisii și motoare cu combustie internă, hibride și plug-in hibride, vândute în peste 130 de țări.

Luca de Meo, CEO Renault Group: „Parteneriatul cu Aramco va duce la un nou nivel compania noastră mixtă cu Geely Group și o va plasa în prima linie a cursei pentru dezvoltarea tehnologiilor de propulsie cu combustie internă cu emisii foarte scăzute. Intrarea Aramco reprezintă un aport unic de know-how care va ajuta la dezvoltarea unor inovații revoluționare în domeniul combustibililor sintetici și ai hidrogenului”.

Daniel Li, CEO al Geely Holding Group: „Ne bucurăm că Aramco ni se alătură pentru crearea unei companii lider la nivel global în domeniul sistemelor de propulsie sustenabile. Investiția propusă de Aramco reprezintă o recunoaștere din partea unui lider mondial în perspectivele de afaceri ale noii entități și a viziunii de pionierat în dezvoltarea combustibililor cu emisii scăzute de carbon, precum metanolul sau hidrogenul”.

VIDEO & FOTO Volkswagen a prezentat „noul” ID.3, de fapt un facelift discret al primului model electric din familia ID CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO Volkswagen a prezentat „noul” ID.3, de fapt un facelift discret al primului model electric din familia ID

Mohammed Y. Al Qahtani, Aramco Executive Vice President of Downstream: „Această scrisoare de intenție reprezintă un reper major al angajamentului nostru permanent față de dezvoltarea tehnologiilor de transport și constituie o platformă pentru susținerea eforturilor de cercetare și dezvoltare ale Aramco în domeniul soluțiilor de motorizare inovatoare. Colaborarea noastră cu Renault și Geely va susține dezvoltarea sistemelor de propulsie pentru întreaga industrie auto și se va încadra în demersurile mai largi de dezvoltare a operațiunilor noastre la nivel global”.

viewscnt
Afla mai multe despre
aramco
renault geely