VIDEO Cinci oferte pentru kilometri din Autostrada Transilvania. „Gaura” din Autostradă: Cum arată acum lotul la care recent s-au reluat lucrările și ar trebui finalizat anul următor

VIDEO Cinci oferte pentru kilometri din Autostrada Transilvania. „Gaura” din Autostradă: Cum arată acum lotul la care recent s-au reluat lucrările și ar trebui finalizat anul următor
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 mar 2023

Cinci constructori și asocieri au depus astăzi oferte pentru proiectarea și execuția celor 28,5 kilometri ai secțiunii Chiribiș – Biharia, parte a Autostrăzii Transilvania (A3), conform CNAIR.

Urmărește-ne și pe Google News

- CONSTRUCȚII ERBAȘU SA
- Asocierea DUNA GROUP INTERNAȚIONAL KFT – SC ING SERVICE SRL – SC DUNA CONSTRUCȚII RO SRL

- MAKYOL INSAAT SANAYI TURIZM VE TICARET AS
- Asocierea PRECON TRANSILVANIA SRL – CITADINA 98 SA
- Asocierea SC STRABAG SRL – ANTREPRIZA DE REPARAȚII ȘI LUCRĂRI ARL CLUJ SA

Valoare contractului, finanțat prin PT (Programul Transport), este de 877,77 milioane de lei, fără TVA.

FOTO Dacia introduce o echipare de top, mai scumpă, pe întreaga gamă. Singurul care scapă este Logan CITEȘTE ȘI FOTO Dacia introduce o echipare de top, mai scumpă, pe întreaga gamă. Singurul care scapă este Logan

Durata contractului este de 24 de luni, din care 6 luni proiectare și 18 luni execuție.

Garanția lucrărilor este de minim 5 ani și poate fi majorată de ofertanți până la 10 ani.

Pe o bucată lipsă din Autostrada Transilvaniei tocmai ce s-au reluat lucrările, după ce contractul anterior fusese reziliat în urmă cu doi ani din cauza blocajelor. Este vorba despre singurul tronson lipsă dintre Târgu Mureș și Cluj-Napoca, cei circa 16km de la Chețani la Câmpia Turzii.

Asocierea STRABAG SRL – GEIGER TRANSILVANIA SRL a început lucrările la final de ianuarie-început de februarie, după o perioadă de câteva luni pentru proiectare, scrie Hotnews.ro.

Stellantis va folosi baterii LFP, mai ieftine, pe mașinile din Europa CITEȘTE ȘI Stellantis va folosi baterii LFP, mai ieftine, pe mașinile din Europa

Contractul a fost semnat pe 16 octombrie pentru circa 420 de milioane de lei. Termenul contractul este de 3 luni pentru proiectare și 18 luni pentru execuție. Astfel, lotul ar trebui să fie gata în prima parte a anului 2024.

Acum, lucrările demarate au putut fi constatate și din dronă - un utilizator al forumului peundemerg.ro filmând tot traseul de 15,7km de la Chețani la Câmpia Turzii, inclusiv și de la sol zona podului peste Arieș:

A3 Chețani - Câmpia Turzii, singura bucată lipsă din Autostrada Transilvania de la Târgu Mureș până după Cluj-Napoca
Tronsonul Chețani - Câmpia Turzii este singura bucată lipsă din autostrada Transilvania dintre Târgu Mureș și Cluj-Napoca.

De la Chețani pe A3 sunt 20 de km până la Târgu Mureș, iar de la Câmpia Turzii șoferii pot circula pe circa 62 de kilometri pe A3 până la Nădășelu, la nord-vest de Cluj-Napoca.

Odată finalizat lotul Chețani - Câmpia Turzii mașinile pot circula neîntrerupt pe Autostrada Transilvania pe aproape 97,7km.

Tronson reziliat în 2021 după blocaje ale fostului constructor

În martie 2021 contractul pentru realizarea celor 15,7 km de autostradă A3 dintre Chețani și Câmpia Turzii a fost reziliat de către Compania de Drumuri.

Contractul anterior pe circa 280 de milioane de lei fusese semnat încă din 2015 cu firma românească Straco, dar aceasta a intrat apoi în insolvență și lucrarea ajunsese în 2021 abia la stadiul de sub 40%.

viewscnt
Afla mai multe despre
autostrada transilvania
campia turzii