ULTIMA ORĂ Compania Sameday, parte din grupul eMAG, vrea să preia o firmă de curierat din Ungaria

ULTIMA ORĂ Compania Sameday, parte din grupul eMAG, vrea să preia o firmă de curierat din Ungaria
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 apr 2024

Compania de curierat Sameday Group, parte din grupul eMAG, anunță că intenționează să preia compania de curierat Sprinter din Ungaria pentru a consolida rețeaua de puncte de livrare out of home.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Compania ungară are peste 450 de puncte de livrare, ceea ce ar majora infrastructura Sameday out of home din Ungaria cu peste 60%

ULTIMA ORĂ Gigantul francez Michelin mută parte din producție din Polonia în România CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Gigantul francez Michelin mută parte din producție din Polonia în România

Astfel, la finalul lunii iunie, după finalizarea tranzacției, magazinele online care expediază cross border vor putea accesa o rețea extinsă de peste 6.000 de lockere easybox și puncte de livrare în România, Ungaria și Bulgaria. Tranzacția include și capacitatea de livrare home delivery.

Tranzacția se află în analiza Consililului Concurenței.

Sprinter este o companie tradițională de curierat expres din Ungaria, cu o istorie de peste 25 de ani pe piață, care deservește un număr important de magazine online și care va livra și către România. Compania are o rețea de puncte fixe de ridicare și colectare a coletelor, Pick Pack Pont, și Sprinter și realizează livrări transfrontaliere către România și alte țări.

Sameday transmite că, până la finalul anului 2024, rețeaua out of home din Ungaria va ajunge la aproape 2.200 de lockere easybox și puncte de livrare, cu acoperire în toate marile orașe și regiuni din Ungaria și care vor fi activate în perioada următoare pentru magazinele online care expediază crossborder.

„Achiziționarea companiei aduce împreună decenii de cunoștințe solide despre piața locală și cultura de servicii Sprinter, cu SAMEDAY, o companie dinamică și în creștere constantă, dotată cu tehnologie de vârf pe piața regională a serviciilor de livrare și de curierat. Astfel SAMEDAY creează o nouă opțiune competitivă pentru afacerile online, atât maghiare, cât și românești, dar și multinaționale”, transmit reprezentanții Sameday.

„Construim o zonă de livrare unitară și fără granițe care va îmbunătăți experiența clienților și va reduce costurile de livrare pentru magazinele online din România, Ungaria și Bulgaria. Avem un plan ambițios de a ajunge la 8.500 de puncte de livrare în regiune în acest an, iar eventuala preluare a infrastructurii Sprinter reprezintă un pas important. Vom continua extinderea accelerată prin creșterea numărului de easybox-uri și introducerea unor noi puncte de livrare și a sistemelor shop-in-shop, care vor sprijini la dezvoltarea și mai accelerată a comerțului online în regiune,” a declarat Lucian Baltaru, CEO Sameday Group.

Tesla reduce prețul software-ului de asistență a șoferului CITEȘTE ȘI Tesla reduce prețul software-ului de asistență a șoferului

Sameday se află în al patrulea an de activitate în Ungaria și al doilea an de prezență în Bulgaria.

Pe fondul trendului ascendent al numărului de colete livrate în regiune, în anul 2024 Grupul Sameday transmite că va investi aproximativ 30 de milioane euro în creșterea capacității de livrare prin extinderea rețelei out-of-home.

Investiția totală planificată de Grupul Sameday pentru 2024 este de peste 60 milioane euro și va fi direcționată către extinderea rețelei regionale out-of-home, dezvoltării tehnologice și optimizarea capacității și vitezei de procesare și livrare.

Delivery Solutions a încheiat anul 2023 cu o creștere a veniturilor la nivel de grup de peste 25%, depășind un miliard de lei, ca urmare a strategiei de investiții și a extinderii cotei de piață.

Dante International a ajuns la o cotă de 94,12% (anterior 93,8%) în capitalul social al Delivery Solutions (Sameday Courier), în urma unei infuzii de capital de 7.207,4 lei, la 359.224 lei, însoțită de o primă de emisiune de 44,5 milioane de lei, achitată integral de retailer. În același timp, Lucian Băltaru, directorul general al curierului, și-a diminuat participația de la 6,2% la 5,88%, relevă date analizate de Profit.ro.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
sameday
curierat