ULTIMA ORĂ Dacia Sandero se desprinde în lider al pieței auto din Europa

ULTIMA ORĂ Dacia Sandero se desprinde în lider al pieței auto din Europa
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 21 iun 2023

Primele date privind vânzările de autoturisme din Europa, analizate de Profit.ro, arată că modelul românesc Dacia Sandero se desprinde în lider al pieței auto, după primele cinci luni ale anului, cu aproape 100.000 de unități vândute, în timp ce locul al doilea, Tesla Model Y, rămâne la un nivel redus față de vârful din martie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dacia Sandero a depășit pragul de 20.000 de autoturisme vândute în luna mai, potrivit primelor date publicate de Data Force. Cu o creștere de 75% față de anul trecut, Sandero a depășit Tesla Model Y, care nu a mai reușit să repete rezultatul istoric din luna martie și care s-a situat la o distanță foarte mică în fața SUV-ului VW T-Roc, ambele având aproximativ 17.000 de unități vândute.

Undă verde: TTS preia unul din cei mai importanți operatori din Portul Constanța CITEȘTE ȘI Undă verde: TTS preia unul din cei mai importanți operatori din Portul Constanța

Pe următoarele locuri în luna mai s-au situat Peugeot 208, Renault Clio, Opel Corsa și VW Golf. Dacia Duster s-a situat în mai doar pe locul 15, cu 12.711 unități (creștere de 25%), fiind depășit de Ford Puma (12.122 unități, locul 11).

După primele cinci luni ale anului, Dacia Sandero înregistrează, conform datelor preliminare, 96.700 de unități vândute, cu o creștere de 37%, având aproape 10.000 de mașini în plus față de locul al doilea, Tesla Model Y (87.616 unități). La distanță mică de modelul electric de la Tesla se află în acest moment VW T-Roc, Opel Corsa, Peugeot 208 și Toyota Yaris Cross. Dacia Duster rămâne în top 10 după cinci luni, chiar pe locul 10, cu 68.613 unități vândute și un avans de 33 de procente.

ULTIMA ORĂ Primele informații despre Dacia Sandero electric CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Primele informații despre Dacia Sandero electric

Tesla Model Y înregistrase în primul trimestru al anului un volum record de vânzări, cu un rezultat remarcabil în luna martie, când a vândut aproximativ 60.000 de unități, pe fondul scăderii prețurilor și livrărilor accelerate impuse de Elon Musk.

Ulterior, ritmul vânzărilor Tesla s-a diminuat la volume normale: în aprilie, vânzările Model Y au înregistrat doar aproximativ 10.000 de unități.

Creștere nou a vânzărilor, la nivel global

Dacia a reușit să vândă, la nivel global, 55.651 de autoturisme, în luna mai, potrivit datelor companiei consultate de Profit.ro, ceea ce reprezintă o creștere de 32 de procente față de volumul înregistrat în luna mai 2022, cu peste 13.000 de vehicule în plus. După primele cinci luni ale anului, vânzările Dacia au ajuns la un nivel de 280.000 de unități, cu 35 de procente peste cele înregistrate în 2022, în intervalul similar.

Vânzările Dacia nu au reușit însă să ajungă nivelul atins în anul 2019, când Dacia vindea aproape 67.000 de autoturisme în luna mai și circa 300.000 de autoturisme pe intervalul ianuarie – mai, la care s-au adăugat, la acel moment, și aproape 21.000 de vehicule comerciale ușoare.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia sandero
dacia duster
ford puma
vânzări auto europa
inmatriculari ue
vanzari sandero