Opel va avea o gamă complet electrică în 2024

Opel va avea o gamă complet electrică în 2024
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 19 iun 2023

Opel are un plan foarte bine pus la punct pentru electrificarea gamei sale, astfel că, de anul viitor, fiecare dintre modelele mărcii va avea și o motorizare complet electrică.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Opel se pregătește să lanseze o nouă generație a SUV-ului Crossland, una care va avea, la fel ca restul modelelor Opel, și o versiune cu propulsie exclusiv electrică. Odată cu aceasta, toate modelele acestei mărci, care este deținută de grupul Stellantis, vor avea versiuni electrice.

 „Odată cu succesorul modelului Crossland, facem ca posibilitatea de a conduce vehicule electrice pe baterii să fie disponibilă în întreaga noastră gamă de modele și vom oferi clienților noștri acces la mobilitate fără emisii locale în fiecare dintre modelele noastre.“, a declarat CEO-ul Opel, Florian Huettl.

Opel a ajuns în acest moment la patru vehicule comerciale, Combo, Zafira, Vivaro, Movano,  și trei autoturisme, Corsa, Mokka și Astra, la care se vor adăuga din 2024 Grandland și Crossland, toate disponibile cu motorizări electrice 100%. Toate se bazează pe platformele electrice dezvoltate de grupul PSA, înainte de fuziunea cu Fiat Chrysler, și care astăzi sunt utilizate de aproape toate mărcile din portofoliul grupului.

Volkswagen se bate cu Tesla pe reduceri: discount de 4.500 de euro pentru mașinile electrice, în România CITEȘTE ȘI Volkswagen se bate cu Tesla pe reduceri: discount de 4.500 de euro pentru mașinile electrice, în România

Opel a dezvoltat, pe lângă mașinile complet electrice, și motorizări hibride cu emisii extrme de reduse și un consum care coboară până la 1,2 litri/100 km, respectiv 25 grame CO2/km. Până la sfârșitul acestui an, marca germană spune că va avea în portofoliu 15 modele electrificate, cu motoare hibride sau electrice.

Începând din 2028, cu șapte ani înainte de intrarea în vigoare a restricției adoptate de Uniunea Europeană, referitoare la motorizările cu combustie, Opel și-a propus să vândă exclusiv mașini electrice.

viewscnt
Afla mai multe despre
opel crossland electric
opel electric
opel corsa electric