ULTIMA ORĂ Modificare de brand: Taxify își schimbă denumirea

ULTIMA ORĂ Modificare de brand: Taxify își schimbă denumirea
scris 7 mar 2019

Compania estoniană Taxify, dezvoltator al aplicației de ride-sharing omonime și concurenta Uber, cu operațiuni și în România, va lucra de acum înainte sub brandul Bolt.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

Taxify se va numi Bolt pe viitor, compania estoniană preferând numele folosit până acum de divizia sa de trotinete electrice, considerând că este un nume care reflectă mai bine faptul că serviciile companiei nu se rezumă doar la mașini.

Schimbarea de nume vine chiar înaintea lansării unei noi runde de finanțări, asta după ce, în mai 2018, după o rundă de finanțare de 175 de milioane de dolari condusă de Daimler, a ajuns să fie evaluată la 1 miliard de dolari.

Noul nume, Bolt (care poate însemna fulger), are mai multe implicații. Pe de o parte, sugerează viteză și electricitate, două caracteristici importante pentru un serviciu de transport.

VIDEO&FOTO Carlos Ghosn este liber după 108 zile de arest. Scrisoare către familie și prieteni CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Carlos Ghosn este liber după 108 zile de arest. Scrisoare către familie și prieteni

Pe de altă parte, se renunță la sintagma “taxi” din nume, care părea să sugereze că serviciile companiei se rezumă doar la mașini.

Bolt este finanțat de Didi și Daimler, operând în 30 de țări din Europa, Africa și alte regiuni, unde are peste 25 de milioane de utilizatori.

Taxify (acum Bolt) a deschis în primăvara anului trecut un birou în București, care servește drept centru de inginerie software. Biroul din București, situat în zona Timpuri Noi, are potențialul de a deveni unul dintre cele mai mari sedii Taxify din lume.

În luna decembrie, compania a anunțat introducerea tarifului unic în București, pentru a permite pasagerilor să cunoască prețul cursei înainte de a chema o mașină.

În 2017, Taxify și-a înființat oficial subsidiară în România, condusă chiar de fondatorul și CEO-ul Markus Villig.

viewscnt
Afla mai multe despre
bolt
taxify
ride hailing