Comisia Europeană ar putea amenda BMW, Daimler și Volkswagen din cauza emisiilor motoarelor diesel

Comisia Europeană ar putea amenda BMW, Daimler și Volkswagen din cauza emisiilor motoarelor diesel
scris 6 mar 2019

Autoritatea de concurență a Comisiei Europene (CE) intenționează să transmită în această primăvară plângeri oficiale producătorilor auto germani BMW, Daimler și Volkswagen, acuzați de o înțelegere secretă în domeniul emisiilor motoarelor diesel, a anunțat miercuri publicația Handelsblatt, transmite Reuters.

În așa-numita "Comunicare privind obiecțiunile" formulată de Comisie, ar urma să fie prezentate detaliile cuprinzătoare ale acuzațiilor, care ar putea duce la amendarea celor trei companii, scrie Agerpres.

FOTO Mazda a surprins cu noul model crossover CX-30, prezentat în premieră mondială la Geneva CITEȘTE ȘI FOTO Mazda a surprins cu noul model crossover CX-30, prezentat în premieră mondială la Geneva

Conform Handelsblatt, documentele procurorilor din Braunschweig și Munich arată că producătorii auto au colaborat în domeniul emisiilor motoarelor diesel și s-au avertizat reciproc să nu le arate autorităților detaliile referitoare la activitățile lor. Chiar Daimler a prezentat aceste informații Comisiei Europene, în 2014, urmat de Volkswagen doi ani mai târziu.

Companiile care încalcă reglementările UE pot primi o amendă de până la 10% din cifra lor globală de afaceri.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
comisia europeana
bmw
daimler