Comisia Europeană ar putea amenda BMW, Daimler și Volkswagen din cauza emisiilor motoarelor diesel

Comisia Europeană ar putea amenda BMW, Daimler și Volkswagen din cauza emisiilor motoarelor diesel
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 mar 2019

Autoritatea de concurență a Comisiei Europene (CE) intenționează să transmită în această primăvară plângeri oficiale producătorilor auto germani BMW, Daimler și Volkswagen, acuzați de o înțelegere secretă în domeniul emisiilor motoarelor diesel, a anunțat miercuri publicația Handelsblatt, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În așa-numita "Comunicare privind obiecțiunile" formulată de Comisie, ar urma să fie prezentate detaliile cuprinzătoare ale acuzațiilor, care ar putea duce la amendarea celor trei companii, scrie Agerpres.

FOTO Mazda a surprins cu noul model crossover CX-30, prezentat în premieră mondială la Geneva CITEȘTE ȘI FOTO Mazda a surprins cu noul model crossover CX-30, prezentat în premieră mondială la Geneva

Conform Handelsblatt, documentele procurorilor din Braunschweig și Munich arată că producătorii auto au colaborat în domeniul emisiilor motoarelor diesel și s-au avertizat reciproc să nu le arate autorităților detaliile referitoare la activitățile lor. Chiar Daimler a prezentat aceste informații Comisiei Europene, în 2014, urmat de Volkswagen doi ani mai târziu.

Companiile care încalcă reglementările UE pot primi o amendă de până la 10% din cifra lor globală de afaceri.

viewscnt
Afla mai multe despre
comisia europeana
bmw
daimler