ULTIMA ORĂ Tribunalul București suspendă greva de la STB și dispune reluarea imediată a activității UPDATE Șoferii sfidează decizia instanței

ULTIMA ORĂ Tribunalul București suspendă greva de la STB și dispune reluarea imediată a activității UPDATE Șoferii sfidează decizia instanței

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

scris 20 ian 2022

Tribunalul București a admis cererea Societății de Transport București (STB) de suspendare a grevei declanșate de sindicaliști, activitatea în transportul public din Capitală urmând a fi reluată imediat.

Decizia instanței este executorie, scrie News.ro

VIDEO Autostrada A1 Sibiu - Pitești: Primul tronson pe care s-ar putea circula chiar de anul acesta. Primele segmente ale viaductului Tălmăcel s-au unit CITEȘTE ȘI VIDEO Autostrada A1 Sibiu - Pitești: Primul tronson pe care s-ar putea circula chiar de anul acesta. Primele segmente ale viaductului Tălmăcel s-au unit

UPDATE ora 18 Transportul public nu a fost reluat, cel puțin până la acest moment șoferii STB sfidând decizia instanței.

UPDATE ora 20.27 Personalul implicat în proteste refuză să își reia activitatea, deși instanța a dispus suspendarea grevei, și există posibilitatea ca această grevă să continue și vineri, anunță Societatea de Transport București (STB).

Angajații Societății de Transport București au declanșat un protest spontan joi dimineață, astfel că nicio mașină nu a ieșit pe traseu în Capitală, Directorul societății Adrian Criț afirmă că protestul este ilegal și lansează acuzații la adresa licderului sindical Vasile Petrariu. Protestatarii cer creșterea salariilor și îmbunătățirea condițiilor de muncă.

Primarul Capitalei Nicușor Dan a declarat joi că greva la Societatea de Transport București, în urma căreia mașinile nu au ieșit pe traseu, este ilegală, fiind o acțiune foarte gravă, care afectează foarte mulți bucureșteni, din toate categoriile. El a precizat că STB a depus deja acțiune în instanță, iar municipalitatea va face o cerere de intervenție, care e scrisă deja. El a mai susținut că nu este grevă spontană, ci este orchestrată de liderii de sindicat, fiind o grevă politică, condusă de liderul de sindicat Vasile Petrariu, consilier PSD. Nicușor Dan a transmis protestatarilor că este deschis la dialog, dar nu prin liderii de sindicat. Vasile Petrariu, liderul sindicatului de la Societatea de Transport București (STB) a declarat, joi, că șoferii STB vor relua munca doar când directorul general al STB va fi demis de Consiliul de Administrație. El a precizat că la negocieri, fără el nu va merge nimeni din partea Sindicatului Transportatorilor, răspunzându-i primarului Capitalei care afirmase că dorește să vorbească cu cei care au făcut grevă dar nu cu consilierul PSD, care a politizat acest protest.

viewscnt
Afla mai multe despre
stb
greva